Doğumdan Sonra Ne Tür Diyetler Yapılabilir?

Çocuk sahibi olan annelerin en büyük sorunlarından birisi veya en önemlilerinden birisi aldığı kilolardır. Anne bu kiloları nasıl vereceğini karnının belirginleştiği ilk andan itibaren düşünmektedir. Bazı anneler kilo konusunda şanslı. Bünyesinden dolayı çabuk kilo veren bayanlar için kilo vermek pek sorun değil. Fakat bu kadar şanslı olmayan birçok anne bulunmaktadır.

Doğumdan önce alınan kilolarda bayandan bayana değişiklik göstermektedir. Bazı bayanlar 6-7 kilo alarak doğumu tamamlarken bazı bayanlar ise 25-30 kiloya kadar alabilmektedir. Tabi doğum sırasında bu kiloların ancak 5’te biri kadarı geri verilir. Kalan kiloları vermek ise annelere düşmektedir. Hamilelik boyunca alınan kilolar doğumdun sonra verilmeye çalışılmaktadır. Bunun için en önemli yol tabi ki rejim.

 Doğumdan Önce Ne Kadar Kilo Normaldir?

Hamilelik süresince alınan kilolara dikkat etmek gerekir. Hamilelik sürecince doktorların tavsiyesi en fazla 10 ile 12 kilo arasındadır. Bundan fazlasını alıyorsanız dikkat etmeniz gerek. Kiloyu almanın kolay olduğunu, vermenin ise diyet ile mümkün olduğunu unutmamak gerekir. Doğumdan sonra kiloları kendine kalan bayanlar daha sonra rejim ile kilo vermek zorunda kalıyor. Tabi bunun için sıkı bir diyet listesi belirlemek şart.

Doğum Sonrası Eski Formuma Kavuşmak İçin Nasıl Diyet Yapmalıyım?

Doğum sonrasında alınan kiloları vermek gerekir. Bunun içinde sıkı bir rejim programı yapmak gerekir. Fakat yeni doğan bebeğinizi emzirdiğinizi de unutmamak gerek. Doğum yapan annelerin diyet yaparken mutlaka emzirdiği çocuğunu düşünmesi gerekir. Gebelik boyunca kilo alan annelerin kilo vermesi iyi doğru beslenmesi gerekir. Doğum yapan anneler et, balık ve tavuk ile beslenebilir.

Protein içeren ve süt yapıcı besinler olan bu gıdalar kilonuzu azaltmaya yardımcı olacaktır. Sebze yemekleri ve normal öğünlerde yemeklerin yanında sebze tüketilmesi, sabahları peynir ve diğer süt ürünlerini kullanmak, hamur işini çok az tüketmek kilo vermenize yardım edecektir. Kesinlikle ağır bir diyete girmeyin. Vücudunuz kiloyu gebelik boyunca 9 ayda aldığı için iki haftada eski forma girmeyi beklemeyin. Çocuğunuzu emzirdiğinizi unutmayın. Gebelik boyunca alınan kilolar için hafif ve etkili diyet programı çizmelisiniz.

 

Hamilelikte beslenme ile ilgili içerikler için tıklayın! https://www.bebek.com/hamilelikte-beslenme/

Post navigation

Bir yanıt yazın

Doula Nedir?

Hamilelere Mevsim Dönüşü Uyarıları

Hamilelik Döneminde Yatış Pozisyonları