Hamilelikte Acıkma

Gebelikle beraber vücudunuzdaki hormonların seviyeleri artar. Bu da bazen mide bulantılarına, bazen aşırı yeme isteğine yol açar.
Embriyo gebeliğin 4. Haftasında  rahmin içinde büyümeye başlar. Özellikle bu haftadan sonra dengeli beslenmeye dikkat edilmelidir.
Gebelik sonuna kadar anne adayları ortalama 10-12 kg. civarında kilo alırlar. Kilo artışı fazla olduğunda erken doğum tehdidi ve diğer sağlık sorunları baş gösterebilir.
Gebelikte aşırı kilo alımı dengeli beslenmenin yanı sıra uygun egzersizler de yapılarak engellenebilir.
Hamile olduğunuzu öğrendiğiniz andan itibaren özgürce her istediğinizi yemeniz gerektiğini düşünebilirsiniz. Ancak genel inanışın aksine dengeli beslenmeye devam etmeli, aşırı yemek yememeye özen göstermelisiniz. Bunun yanı sıra hamilelik sırasında asla diyet yapmamalı ve aç kalmamalısınız.
Gebeliğin erken dönemlerinde başlayan mide bulantıları iştahınızı kapatacaktır. Bulantınız olsa bile kendinizin ve bebeğinizin sağlığı için günlük ihtiyacınız olan 2300 kilo kaloriyi tüketmelisiniz. 6. Haftadan itibaren de bulantılarınız büyük oranda azalacaktır.
Hem fizyolojik değişim hem de psikolojik durum anne adaylarında sık acıkmaya yol açabilir.
Aşırı miktarda yemek yeme isteğine, sık idrara çıkma ve halsizlik eşlik ediyorsa gebelik şekeri sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Her ne kadar bu özellikler normal hamilelik belirtileri gibi görünse de hepsinin aynı anda görülmesi şekerle ilgili bir soruna işaret olabilir. Bunu öğrenmek için şeker yükleme yoluyla yapılan şeker tarama testinden yaptırmalı ve doktorunuzun uygun gördüğü tedaviyi uygulamalısınız.
Hamilelikte beslenme ile ilgili içerikler için tıklayın! https://www.bebek.com/hamilelikte-beslenme/

Post navigation

Bir yanıt yazın

Nub Teorisi ile Bebeğinizin Cinsiyetini Öğrenin!

Kız Bebek Belirtileri Nelerdir?

Hamilelikte Bacak Krampları Nasıl Geçer?