Hamilelik Sonrası Zayıflama Egzersizleri

Hamilelik sonrası egzersiz, birçok açıdan annenin yararına olacaktır. Bunlardan bazıları, kilo kaybı, kaş gelişimi, enerji artışı, stresten ve doğum sonrası depresyondan arınmadır. Belki bunlardan da iyisi, annenin erken bir dönemden çocuğuna olumlu bir örnek oluşturacak olmasıdır.

Egzersiz, anne sütünün hacmi veya bileşimine zarar vermez; çocuğun büyümesine olumsuz bir etkide bulunmaz. Öte yandan, bazı araştırmalar gösteriyor ki yüksek yoğunlukta fiziksel aktivite, anne sütünde laktık asit birikmesine sebep olabilir; ve bu, sütte bebeğin hoşlanmayacağı bir tat oluşturabilir. Eğer emziriyorsanız, bu sorunu daha orta yoğunlukta aktiviteler tercih ederek ve gün içinde sıkça sıvı tüketerek ortadan kaldırabilirsiniz. Eğer yoğun aktivitede bulunmanız sizin için öncelikse, bebeğinizi aktivite öncesi emzirmeyi deneyin. Bu aynı zamanda daha rahat egzersiz yapmanızı sağlayacaktır. Zaten emzirmenin dördüncü ve beşinci aylarından sonra egzersiz sütünüze daha az etkide bulunacaktır çünkü bu noktadan sonra vücudunuz, sütün büyük çoğunluğunu emzirme sırasında üretir.

Eğer nispeten rahat bir vajinal doğum yaşadıysanız, doğumdan sonra kendinizi hazır hissettiğinizde egzersize başlayabilirsiniz. Eğer sezaryen veya daha komplike bir doğum yaşadıysanız sağlık danışmanınıza doğumdan sonra ne zaman egzersize başlayabileceğinizi danışınız. Muhtemelen size 6 hafta beklemenizi önerecektir.

Doğum sonrası bir spor rutinine girmek zor gözükebilir. Bu konuda sabırlı ve gerçekçi olun. Unutmayın ki hamile vücudunuz 40 haftada oluştu, ve bu vücudunuzdan eski halinize dönmeniz de pekala bir o kadar sürebilir. Hamilelik öncesi düzenli spor yapan birçok kadın fark eder ki doğum sonrası vücut ile hamilelik sırasındaki vücut, iki çok farklı durumdur. Hamileliği sırasında yoga öğrenen bir grup kadında yapılan bir sohbette, ortaya çıkan şudur ki kaslarda yıpranma, duruş bozukluğu, vücutta genel bir ağrı ve yorgunluk durumu, bu kadınlar için de ortak bir deneyimdir.

Bir takım genel tavsiyeler:

• Yavaş başlayın. Kanamalarınızın bitmesini bekleyin. Başlarda kendinizi çok zorlarsanız iyileşme sürecinizi yavaşlatıyor olabileceğinizi unutmayın. Ama bu tabii ki 6 hafta evde mahkum kalmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Yürümek bile iyi bir başlangıç olabilir.

• Pelvik tabanınızın durumunu göz önünde bulundurun. Eğer pelvik tabanınız zayıflamışsa, mekik, pilates, karın kası egzersizleri gereğinden fazla bir baskı oluşturabilir.

• Doğum sonrası abdomen kaslarınızın arası açılmış olabilir. 6-hafta kontrolünüze gittiğinizde bu duruma baktırabilirsiniz. Duruma göre bir fizyoterapistle bu kasları birbirine tekrar yaklaştırmak için çalışmaya başlamanız gerekebilir.

• Hamilelik ve doğum sırasında eklem ve kemiklerinizi yumuşatma görevi gören Relaksin hormonu, doğumdan sonra 6 ay vücutta kalabilir. Bu, oynak veya gevşek eklemlere sebep olabilir. Bu yüzden seçtiğiniz egzersizlerin hareket kabiliyetiniz dahilinde olduğuna emin olun.

• Bolca su için ve dinlenin!

 

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Doğum sonrası ile ilgili içerikler için tıklayın! https://www.bebek.com/dogum-sonrasi/ 👶[/box]

Post navigation

Bir yanıt yazın