Hamilelik Sonrası Çatlaklara Ne İyi Gelir

Gebelik süresince anne adayları, bazı cilt değişikliklerine sebep olabilir. Cildin deforme olmasına çatlak, ismi verilir ve hormonal değişimler sonucu ortaya çıkar. Hemen hemen bütün hamile kişilerde görülen bu çatlaklar, anne adaylarının en çok şikayetçi oldukları konular arasında birinci sırada yer alır.

Çatlaklar öncelikle kırmızı renklidir ve daha da belirginleşmeye başladıkça, ten rengi yahut beyaz renklidir. Gebelik çatlakları, tipik görüntüsü deride ufak ve çokta derin olmayan çöküntüler şeklinde görülür. Çatlaklar, ağrıya yol açmazlar ama küçük küçük kaşıntıya sebep olabilirler. En çok göbek bölgesinin alt bölümlerinde, kalçalarda, uyluklarda, memelerde ve kollarda görülür.

Hamilelik sonrası çatlaklara ne iyi gelir?

Hamilelik sonrası çıkan çatlakların önlenmesi için cildin nemini koruması gerekir. Bunu da en iyi dengeli ve sağlıklı beslenerek sağlanır. Bununla birlikte bol su ve sıvı tüketimi de önemlidir. Gebelik boyunca bol ve yeterli miktarda su tüketimi, çatlakların çıkmasında önemli rol oynar. Dengeli beslenme ve su tüketimi, gereğinden fazla kilo artışına engel olacağı için göbek bölgesindeki cildin olması gerekenden daha fazla gerilemesini engeller.

Anne, hem hamilelik süresince hem de doğum yaptıktan sonra duş alırken, çatlak olan bölgelere yumuşak bir sünger yada fırça yardımı ile dairesel hareketler yaparak, masaj yapmalıdır. Böylece ciltteki kan dolaşımı hızlanarak, elastikiyetinin korunmasında rol oynar.

Çatlakların giderilmesi için uygulanabilecek farklı tedavi yöntemleri de vardır. Bu tedavi yöntemleri çatlakların derecesine göre uygulanır.

1- Mikrodermoabrazyon

Çatlak olan bölgeye aliminyum oksit kristalleri püskürtülerek uygulanan bir tedavi yöntemidir. Sonrasında da bağ dokuyu kuvvetlendirici ilaç ve kremler ile desteklenir. Yan etkisi olmadığı belirtilen bu yöntem, dört mevsim uygulanabilir.

2- Kriyoterapi

Dondurma işlemi olarakta bilinir. Nadiren lekelerin giderilmesi gibi kozmetik işlemlerde de kullanılan bir yöntemdir. Anestezi gerektirmeyen işlen, cildin yenilenmesi ve gençleşmesini sağlar.

3- Lazer uygulaması

Lazer uygulaması, taze cilt tabakasının çıkmasını sağlayarak elde ediliyor. Çatlak, bir bağ dokusu hastalığı olarak kabul edilir. Bağ dokusunu onaran ilaç ve kremlerin emilmesini artırmak için, ultrasound yöntemidir.

3- Reflexoterapi

Bu yöntem ile kolajen ve elastin oluşumundan sorumlu hücreler aktive edilir. CFK programıyla dokulara özel vakum şekli, özel frekans ve başlıklar ile uygulanır. Vücudu rahatlatan ve dinlendiren bir yöntem olarak bilinir.

 

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Doğum sonrası ile ilgili içerikler için tıklayın! https://www.bebek.com/dogum-sonrasi/ 🤰[/box]

Post navigation

Bir yanıt yazın