2 Aylık Bebek Gelişimi

2 Aylık Bebek Gelişimi

YouTube video

2 Aylık Bebek Neler Yapar?

  • Gülücüğünüze gülücükle karşılık verebilir.
  • 1.5 aylık olduğunda çıngırağa belli bir şekilde tepki gösterir. (ürkerek, susarak, ağlayarak)
  • Ağlama dışında sesler çıkarabilir.
  • Karnının üzerindeyken başını 45 derece yukarı kaldırabilir.
  • Dik oturduğu zaman başını dik tutabilir.
  • Karnının üzerindeyken kollarının yardımı ile göğsünü yerden kaldırabilir.
  • Bir yana yuvarlanabilir.
  • Küçük nesnelere dikkat gösterebilir.
  • Parmaklarının ucuna oyuncak tutuşturulduğunda onu kavrayabilir.
  • Bir nesneye uzanabilir.
  • Agu gibi içinde sessiz harfler olan kelimeler oluşturabilir.
  • Kendiliğinden gülmeye başlar.
  • İki elini kavuşturabilir.
  • Sevinç çığlıkları atabilir.
  • Yüzünün 15 cm uzağındaki bir nesneyi 180 derece (bir yandan öbür yana) takip edebilir.

2 Aylık Bebek Beslenmesi

Bu aylarda eğer doğum iznindeyseniz, bebeğinizi mümkün olduğunca emzirmeniz gerektiğini unutmayın. 2 yaşına kadar ona vereceğiniz anne sütü, sizin çalışmadığınız dönemlerde direkt bebeğinizi emzirmeniz aranızdaki bağı güçlendirecek ve sütünüzün artmasını sağlayacaktır.

2 aylık bebek beslenme sıklığını merak ediyorsanız, 2-3 saatte bir beslenmeniz gerektiğini söyleyebiliriz. Ancak bebeğinizin  meme reddi yaşamaması ve mümkün olduğunca fazla anne sütü alması için her istediğinde emzirmenizi tavsiye ediyoruz. Tabi kendi yorgunluğunuza da dikkat ederek, unutmayın siz ne kadar iyi olursanız bebeğiniz de o kadar iyi olur.

Eğer çalışmaya geri dönecekseniz, bu dönemde bebeğinizi emzirirken bir yandan anne sütü stoğu yapmanız gerekebilir. Bu nedenle kendinize iyi bakmanız, anne sütü artırıcı gıdalarla ve sağlıklı beslenmeyle sütünüzü desteklemeniz çok değerli.

Bebek emdikçe süt gelir ve meme ucundaki reseptörler uyarılır. Bu sebeple bebek sık sık emzirilmelidir.

YouTube video

Anne sütü saklama koşulları ve daha fazlası için 0-6 ay bebek beslenmesi makalemizi inceleyebilirsiniz.

2 Aylık Bebek Ne Kadar Emer?

Artık, ”2 aylık bebek kaç cc süt içer?” sorusunu merak ettiğinizi biliyoruz. 2 aylık bebeğin mide büyüklüğü neredeyse ceviz tanesi kadardır. Bu sebeple çok çabuk doyar ve çok çabuk acıkır. Bu soru aklınızı meşgul etmesin. Bu dönemde hesaplama yapmanıza gerek yok. Bebeğinizi bol bol emzirin.

Eğer bebeğiniz çeşitli sebeplerle anne sütü alamıyorsa, mama takviyesi yapıyorsanız “2 aylık bebek kaç cc mama içer?” sorusuna cevap verecek kişi bebeğinizin gelişimini takip eden doktorunuzdur.

2 Aylık Bebek Kaç Kilo Olmalıdır?

2 aylık erkek bebek ortalama 5400 gr, 2 aylık kız bebek ise ortalama 5000 gr ağırlığındadır.

Eğer bebeğinizin az kilo aldığını düşünüyorsanız ve sebebini merak ediyorsanız, Bebeğim Az Kilo Alıyor, Neden Olabilir? makalemizi okuyabilirsiniz.

2 Aylık Bebek Boyu Kaç cm Olmalıdır?

  • 2 aylık kız bebek boy alt sınırı: 52
  • 2 aylık kız bebek boy üst sınırı: 62
  • 2 aylık erkek bebek boy alt sınırı: 53
  • 2 aylık erkek bebek boy üst sınırı: 63

2 Aylık Bebek Aşıları

2 ay, bebeğinizin aşı açısından biraz yoğun olduğu bir dönem diyebiliriz. 🙂

2 Aylık bebeğiniz için karma aşı 5 hastalık için yapılır. Bu hastalıklar:

  • Difteri
  • Boğmaca
  • Tetanoz
  • Çocuk felci
  • Hemofilus İnfluenza B (menenjite-zatürreye-orta kulak iltihabına neden olan virüs). Karma aşı tek enjektör olarak uygulanmaktadır.

Ek olarak BCG (verem) Aşısı yapılmaktadır.

2 Aylık Bebek Ne Kadar Uyumalı?

Bebeğiniz ilk aylarda ortalama 12-16 saat arasında uyuyabilir. Yenidoğan döneminde bu gece-gündüz ayırt etmeden olsa da 2 aylık bebeğin ortama uykusu 14 saat olup, büyük bir kısmını gece uykusunda geçirirler.

Bu ay bebeğiniz aralıksız 3 uyuyabilir. Bebeğinizi özellikle gece yatacağı uzun uykuya hazırlamak için masaj, masal gibi uyku rutinleri hazırlayabilirsiniz.

2 Aylık Bebek Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bebeklerin üşüdüğü nasıl anlaşılır?

Annelerin en büyük yanılgılarından biri bebeğini çok fazla kalın giydirmektir. Mevsime göre değişse de, bebeğinizi uygun ısılarda tutmanız yeterlidir. Aşırı sıcak ortamda tutmanıza gerek yoktur. Bunun için tavsiyemiz, bebeğinizi ince katlarda giydirerek kalınlaştırmanızdır. Böylelikle onun terlediğini hissettiğinizde rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

Bebeğin üşüdüğünü ellerinden anlayamazsınız, onun giyinik olan bölgelerine dokunarak anlayabilirsiniz.

2 Aylık Bebek Gelişimi videomuzu aşağıdan izleyebilirsiniz.

YouTube video

Bebeğiniz hapşırdığında hemen onun üşüdüğünü düşünmeyin, kendisi üşüdüğü zaman ağlayarak belli edecektir. 🙂

2 Aylık Bebek Dışarı Çıkarılabilir mi?

Hastaneden eve getirirken bebeğinizi dışarı çıkarmış oluyorsunuz. Bundan sonrada dondurucu soğuklar olmadığı sürece bebeğinizi dışarı çıkarabilirsiniz. Önceki nesillerin doğumdan sonra bebeği 2 hafta boyunca evden dışarı çıkarmama görüşü artık tamamen geçersiz. Hastaneden eve gelebilecek kadar dayanıklı olan bir bebek parka veya süper markete de götürülebilir. Ancak grip salgını varsa bebeğinizi dışarı çıkarmamanızda yarar var. Unutmayın ki bebeğinizin bulaşıcı hastalıklardan korunmanın en etkin yolu ona bakım sağlayan insanların ellerinin temiz olmasıdır. El yıkamaya çok özen gösterin. Bebeğinizi dışarı çıkarırken onu uygun biçimde giydirin ve yanınıza ani hava değişimleri için yedek giysi alın. Yağmurlu ve rüzgarlı havalarda bebeğinizin dışarıda geçirdiği zamanı kısıtlı tutun. Yazın güneşten, kışın da soğuktan korumak için bebeğinizin başlığını takın.

Bebeğin Kulak Bakımı

Bebeğinizin kulaklarının dış tarafını yıkama bezi ile veya pamukla temizleyin, fakat kulak kanalının içine parmak, pamuk, kulak temizleme çubuğu sokmayın. Kulak doğal olarak kendini temizleyebilir ve herhangi bir malzeme ile kiri gidermeye çalışmak kirin daha derinlere itilmesinden başka bir fayda sağlamaz. Eğer aşırı kir birikimi varsa bebeğinizin kulağında iltihap olabileceği anlamına gelir. Bu durumda doktorunuzla konuşun.

Eğer bebeğinizin kulağında iltihap olduğunu düşünüyorsanız, Prof. Dr. Erol Egeli’nin açıklamalarının yer aldığı Orta Kulak İltihabı Belirtileri Nelerdir? makalemizi okuyabilirsiniz.

2 Aylık Bebek Doktor Kontrolü

Her doktorun ya da hemşirenin sağlıklı bebek kontrolünde yaklaşımı farklı olabilir. Fiziksel muayenenin genel organizasyonu yanında inceleme tekniklerinin tipi ve sayısı da bebeğin bireysel ihtiyaçlarına göre düzenlenir. Ancak genel olarak iki aylık bebek rutin muayenesinde şunların yapılması gerekir:

  • Bebeğin ve ailesinin evdeki durumu ile ilgili sorular, bebeğin nasıl beslendiği, uyku düzeni ve genel gelişimi incelenir.
  • Bebeğin ağırlığı, boyu, kafa çevresi ölçülür, doğumdan itibaren gelişim grafiğine işaretlenir.
  • Önceden görülen bir problem varsa kontrol edilir.
  •  Gelişiminin incelenmesi. Kafa kontrolü (dik tutabiliyor mu?), el kullanımı, görme ve işitme becerileri, sosyal etkileşimlerle ilgili testler yapılabilir
  • İlk aşılama seansları yapılır.
  • Beslenme, uyuma, gelişme konusunda bir sonraki ay neler yapılabileceği aktarılır.
  • Gerekiyorsa Flor desteği ve D vitamini konusunda öneriler alınabilir.
  • Bebeğe yapılan aşıların yan etkileri neler olabilir, doktorunuzu ne zaman aramalısınız gibi konularda bilgi verilir.

Alışveriş Önerisi – Satın Alın

2 aylık bebeğiniz için çeşitli oyuncaklar alabilir, böylece onun işitsel, görsel, bilişsel ve kaba motor becerilerine destek olabilirsiniz. Özellikle oyun halıları bu dönemin en ideal oyuncaklarından biridir. Oyun halısı sayesinde bebeğiniz hem hareket etmeyi öğrenir hem de oyuncakları, renkleri, nesneleri keşfetme imkanı bulurlar.

2 aylık bebek için ideal bir oyun halısı arıyorsanız buradan ulaşabilirsiniz:  https://www.e-bebek.com/baby-toys-safari-bebek-oyun-halisi-p-byt-3323/

Şimdi Sıra Sizde – Yorum Yazın

2 Aylık bebeğinizi nasıl büyütüyorsunuz? Bu ay içerisinde yaşadığınız sorunlar nelerdi? Nasıl üstesinden geldiniz? Diğer anneler için, yorumlarınızı bekliyoruz.

Beğenip Paylaşmayı Unutmayın!

Diğer annelerin ve anne adaylarının da okuyup bilgilenmesi için 2 aylık bebek gelişimi konulu makalemizi beğenip paylaşmayı unutmayın!

Post navigation

  • Herkese merhabalar benim bebeğim Suan 46 günlük sütüm cok iyi gelmediği icin mama vermeye başladık doğduğu andan itibaren. kilosu 3 Mart’ta gitmiştik ve 4 idi ayın 3nde tekrar kontrolümüz var Suan kaç olduğunu bilemiyorum. Bebeğim ilk zamanlar da uyku sorunu yaşadı nerdeyse hiç uyumuodu geceleri ama simdi yavaş yavaş düzene girio. Anne sütü olmadan da bebek büyütülebiliniyormuş isterdim ki sütümle büyüsün ama bizim hikayemiz de böyle olacakmış. günlük su vermeye çalışıyorum mama verdiğim için. Suan aklıma bunlar gelio herkesin bebeğine sağlık diliyorum hoşçakalın ?

    • Merhaba sağlıklı günler. Benim de sütüm azdı 1 aydır düzenli olarak süt arttırıcı damla ve still tea (anne çayları) tüketiyorum. mama verdiğim gün sayısı oldukça azaldı. Denemediyseniz deneyebilirsiniz. Ayrıca hiç can sıkmaya gerek yok elbette ki bebişler anne sütü olmadan da büyüyorlar. yalnızca biraz pahalıya mal oluyor hepsi bu. He bir de günlük 3.5 lt kadar da su tüketiyorum ben. kuru incir, kuru üzüm ve hyrmayı da fazlaca tüketiyorum. Umarım her sey hepimiz için güzel olur. Benim bebeğim de bugün 48 günlük 🙂

  • merhaba benim 3 aylik bebegimde Karnının üzerindeyken kollarının yardımıyla göğsünü yerden kaldıramamaya sorunu belirledi sol kolunu arkaya götürüyor fizik tedavi tavsiye etti (,almanyada ikamet ediyoruz, ) sizce önemli bisey varmidir.tesekkurler

  • Bende bebeğimi mamayla besliyorum iki aylık kızım var anne sütü alamadı bazı sebeplerden dolayı ama dikkat edin mamayı biraz sulu hazırlayın yoksa böbrek daha fazla çalışıyor ve su kaybına neden oluyormuş daha çok ağladıkçada mama verdikçe doymadığını düşünüp yani kısır döngü ciddi sonuçlar ortaya çıkıyor ?

  • Merhaba benim ilk bebegim canım kızım 3 kilo olarak doğdu su an 2 aylık ve 4.200 gram sizce kilosu normal mi birde çok aşırı gaz problemimiz olduğu için kakasini kendi yapamıyor cok gaz damlalari kullandik ama fayda pek goremedik zeytinyağı ile tetikliyoruz ama oda çok doğru değil dedi doktorumuz öyle alişmasindan korkuyorum bi fikri olan var mı çok endişeleniyorum

    • Sevgili Pelin. Benim de kızım doğduğundan itibaren çok gazlı ve kolik bir bebekti. Çok araştırdım. Kız kardeşim en sonunda acı elma yağının iyi geldiğini söyledi. Tereddüt ettim ama miktar az olduğu için çok fazla bir etki yapmayacağını düşündüm. Denedik. Bir fincan suya bir ya da iki damlaydı sanırım. Karıştırdık iyice topuklarına ve karnına masaj yaptık. Etkili olmayacağını düşündüğüm acı elma yağı öyle bir etkili oldu ki kaka yapamayan bebeğim içinde ne var ne yok hepsini kakayla çıkarttı ve rahatladı. Sonra yapmadık sanırım. Şuan 6 yaşında ama çok çektirmişti bana. Belki bi yardımım dokunur diye yazdım. Sevgiler… ?

    • Bizimde 2 Aylık kuzey bebeğimiz var. Ve bizimde gaz problemimiz var. Biz elma yağı sürüyoruz karnına ve ayaklarının altına çorabını giydiriyor karnında bebeyağıylala masaj yaptıktan sonra elma yağını sürüp küçük bir bezi ütüyle ütüleyip karnana koyuyoruz omzumuza alınca gazı daha çabuk çıkıyor tavsiye ederim sizde deneyin.

    • Mama veriyorsan içine 1 tatlı kaşığı veya çay kaşığı kaç gram verdiğine bağlı saf zeytinyağı koyabilirsin Bir de kantaron yağı geçirebilirsin makatına masaj yapabilirsin bu yağ ile �nşallah işe yarar

    • Gaz giderme hareketleri internette var onları yap ilaca fazla alışmasın işallah geçer dizlerini yavaşça yukarı kaldır karnına doğru dizlerin ver sonra uzatsın hata beraber yap ki rahatlasın benimki büyük abdeste fazla çıkamıyordu öyle yaptım şimdi çok şükür biraz düzeldi

    • Merhaba korkmayın 3 gün arka arkaya yapmadığı zaman oluyor bazı bebeklerde.. Bu durumda ben şahsen aç karna sabah kuru kayısı yiyordum 2 yada 3 adet o gün etkisini gösteriyordu ama ben emziriyorum diye yiyordum… Sizde deneyin belki faydası olur..

    • Bebeğinizin gaz problemini sizin içtiklerinizle çözümleyebilirsiniz örnek : rezene çayı , ıhlamur Çayı vee uyku, gaz problemi en iyi çözüm kimyon tohumu aktardan tohum olarak alabilirsiniz artık bebeğinizle daha rahat uyuyarak keyifli günler geçireceksiniz emin olun

    • Merhaba benim oğlum da gazlı bir bebekti kendi başına kala yapamıyordu karnına masaj yapın günde 3 4 kere youtubede videolar var ayaklarıyla karnına ittirin bunu 10 kez yapın gazını çıkarıp kakasını yapacaktır biz rahatladık bu şekilde

    • Seni şuan en iyi ben anlatım herhaşde aynı şeyleriyaşadık hatta bana popo darlığı var dendi kolikliğin üstne bir de kaka yapamama zordu kaç farklı doktora götürdüm hepsi parmakla uyarı yapmamı söyledi çoçul cerrahları ama kensi doktorum bunun yapmamı hiç dağlıklı bulmadı sonra bende akışına bıraktım bu sürede deva yabs d vitamini kullanmaya başlafım zeytinyağlı içeriği var ondanmıdır bilmem ama hergün em az 2 kez kaka yapmaya başladı inşallah düzelir

    • Merhaba benim kızım 2 aylık oldu bizimde aşırı derece de gaz problemimiz vardı gaz damlası kullandim ama işe yaramadı kullanmayi bıraktım , benim yediklerim onda gaz yapiyomuş süt peynir ve tüm süt ürünlerini yemeyi bıraktım gaz problemi ortadan kalktı bide ben her sabah 2 tane haşlanmiş yumurta ve 1 bardak rezene çayı içiyorum süt arttırıyo

    • Bizde baya gaz vardi bunun için elma ve adaçayı yağı karışımını göbeğine ve ayaklarının altına sürdük kimyonlu su veridim ve sıkıca giydirip terletmeye çalıştım iki gündür bebeğimin sesi cikmiyo uyuyo

  • Merhaba benim.kizim 2 aylik . Gunduz uykusu yok denecek kadar az malesef uyutuyorum 10 dk sonra uyaniyo. Geceleri ise gunduz uyumadigi icin yorgun dusup uyuyor. Bizim de sorunumuz mama ve gaz olayi sutum cok az malesef ilknayinda hic kilo almadigi icin aptamile basladik ilk zamanlar duzenli kaka yapiyodu ama.suan oglen 1 kez kaka yapio gece gaz sancisi var ve sanki kurulmus bebek gb her aksam.ayni saatte tutuyo gaz krizi .3 saatte bir 90.cc veriyorum zAten doyuyomu doymuyomu acmi die dusunmekten bir hal olduk. 2. Cocugun ilki erkek olmasina ragmennbiz bole.bisey gormedik.umarim gecer cok zor cunku gaz ilaci olarak sab kullaniyorum. Gunde.5 kasik su veriorum. He sole.bir durumda var emzik almiyo piyasada ne kadar emzik varsa denedim. Banamisin demedi. Uyku bu yyzddnde bolunuyo malesef.

    • Humana çayı içebilirsin ısırgan otu çayı içebilirsin hurma yiyebilirsin kara erik kurusu bunların hepsi süt yapıyor canım bende başlamama ile bir istiyordum sonra bunlar süt yapınca çok şükür süt veriyorum tahin helvası çok iyi süt yapıyor inşallah yararını görürsün

  • Merhabalar herkese.benim oğlum 44 günlük.2.570 gram doğmuştu.ilk 3 gün içinde de 270 gram kilo kaybı oldu.her bebek doğduktan sonra kilo kayb edermiş…şu anda 4.200.Allahıma bin şükür sütüm geliyor anne sütüyle besliyorum.Süt arttırıcı olduğu için her gün bolca dereotu tüketiyorum.bunun yanı sıra beyaz dut kurusu rezene çayı ve en önemlisi günde 3_4litre su içiyorum.sütüm harika hatta bazen sağıp döküyorum.çünki bebeğim doyduğu için göğsümdeki fazla süt rahatsızlık veriyor.Rezene çayı içtiğim için pek çok gazımız yok.sık sık oğluşum pırt pırt yaparak gazını çıkarıyor.Allahıma binlerce şükür olsun.bebeğimin gelişimi de gayet normal.tek sorunum poposundakı pişik.ne yaptımsa geçmiyor.1 ay oldu çok fena durumdaydı.şimdi babaannelerin önerisiyle patates nişastası kullanıyorum.bebek pudrasını nasıl kullanıyorsanız öyle.sanırım bir azcık iyleşme var.bakalım 3_4gün içinde nasıl olucaz

  • Her sağlıklı anne eğer tıbbi bir engel yoksa ve streli değilse yemek yemeyi su içmeyi ihmal etmiyorrsa ve bebeğini düZenli emziriyorsa bebeğine yetwxek sütü gelir birincisi bebek doğar doğmaz ağzına aldığı şey bineron olmamalı bu memeyi tutmasını emmesini tamamen bozuyor evde ki biberonları atın gitsin mama dahi vereceksek önce memeyi güzelce tutturup ağzının yanından enjektöre çektiğimiz mamayı sıka sıka vermeliyiz böylece bebek memeyide uyarmış olur hemse karnı doyar zaten bi süre sonra memeden süt geldikçe mamayı azaltarak kesersiniz ikinci durum bebek 2-3 saatten fazla uyuyorsa uyandırıp emzirmek gerekli aynı zamanda emzirme sonrası 10 dakika göğsü süt gelmese dahi pompayla sağmalısınız böylece sütünüz arttığını göreceksiniz ve en çnemli sey üçüncüsü bol su içip bebekle uyumak işi gücü bırakıp emzirip beslenip uyuyun emzir e kampı yapın üç gün yapacağınız emzirme kampı inanılmaz süt miktarını artırıyor hepinize sağlıklı günler son olarak şunuda unutmayın azda olsa anne sütü geliyprsa bunu devam ettirin mama verdiğiniz için üzülmeyin çünkü altıncı ayda ek goda ve anne sütüyle devam edeceksiniz mama sadece bebeği aştı ay destekleyecek

  • Bebegim de T3 T4 yüksek çıktı şimdi TSH testi yapılacak. Kalbinde delik varmış inşallah düzelir. Gece uyumuyor gündüz uyuyor. Geceleri hep kasılıyor ve uykuya dalamıyor derin. Çok gülen bir bebek degil galiba çünkü beni görünce sadece ses çıkarır çok az güler. Sanırım fazla kilo aldık. 3.700 dogmuştu şimdi 6 falan var sanırım. Tek başımayım hem ev işleri hem bebek çok zor uykusuzluk. Ama Allah’ıma şükürler olsun ki böyle bir hediye verdi bana.

  • Merhaba ,
    Benim bebeğim 51 günlük. Kontrole gittiğim gün suyu azaldığı için direkt sezeryana aldılar ve haliyle acil olan bu doğuma beynimde tam yer edemedim haliyle adaptasyon süreci biraz şok ve zor oldu. Doğumdan sonra ki ilk kavuşmamızda benim bebeğim olduğunu biliyorum ama kabullenmem zaman aldı. Ebe geldi ve emzirmemi istedi ama göğüs ucum biraz sönük bebeğin çabalaması gerekiyor emebilmesi için. Hepsini geçtim bebeğim dil bağı ile doğdu. Emmesi zaten zor olacaktı. Ebe bize silikon uç aldırdı ve onunla emzirmeye başladım. Sütüm azdı ama yine de emzirmeye çalıştım. Şu an 51 gündür ben silikon ucu bıraktıramadım. Ve memeyi alması benim içinde çok daha iyi olacak diye düşünüyorum. Çünkü mama takviyesi yapmak zorundayım bu uçla hep eksik kalıyor emmesi. Göğüs ucu ile silikon ucun bitiş yerinin arasında çok mesafe var o emmeye gelene kadar biraz beklediği için sütün gelmediğini sanıp ağlıyor ve sakinleştirmek zor oluyor. Bu silikon ucu nasıl bıraktırabilirim ? Ve sütümün az mı çok mu geldiğini nasıl anlayabilirim. Süt sağımı yapmıyorum onun yerine ne zaman isterse memeyi veriyorum ki süt oluşumunu olumsuz etkilemesin. Mama takviyemiz zaten var. Sütümün az geldiğini düşünerek çok ağladığım oluyor. Detaylı anlatmak istedim çünkü problem gerçekten duygusal mı yoksa hatalı bir uygulamadan mı kaynaklanıyor bilmeliyim. Dönüş yaparsanız çok sevinirim iyi akşamlar diliyorum.

    • Merhabalar,
      Öncelikle sağlıkla büyütün bebeğinizi. 🙂 Sizlere seve seve destek olmak isteriz. Öncelikle silikon ucu bıraktırmak için emzirme esnasında ara ara normal olarak emzirmeyi denemenizi öneriyoruz. Fakat ağlarsa ya da ısrar ederse bir süre daha silikona devam edip ara ara böyle denemeler yapabilirsiniz Sizlere çok daha detaylı destek olmak isteriz. Emzirme Destek Elçilerimizden birebir ücretsiz danışmanlık alırsanız Emzirme Destek Elçilerimize tüm sürecinize yönelik sizlere birebir destek olacaklardır. Aşağıdaki linke tıklamanız yeterli. 🙂

      https://www.bebek.com/emzirme-destek-projesi/

      Sevgiler

Bir yanıt yazın

Yenidoğan Bebeğinizin ve Ailenizin Fotoğraflarını Evinizde Çekin!

Doğum Sonrası Depresyon Belirtilerine Dikkat

3 Aylık Bebek Gelişimi