Pandemi Döneminde Bebekle Seyahat

Pandemi Döneminde Bebekle Seyahat

Hepimizin gündemi olan korona virüsü ile beraber tatillere biraz ara verdik. Şimdi önlemlerimizi alınarak, en az bizim kadar dikkat edilen ve tedbir alınan yerlerde rahat bir nefes alabilmek için tatil planları yapmaya başladık. Her zaman sağlığımız en önemlisi olduğu için böyle bir zamanda da yine ona uygun, kendimize dikkat ederek tatilimizi yapacağız.

Peki bu süreçte bebeğinizle seyahate çıkarken yanınızda bulundurmanız gereken ürünlerin listesini oluşturdunuz mu? Haydi şimdi ürünleri inceleyelim ve seyahate çıkarken mutlaka listemize bu ürünleri eklemeyi unutmayalım! 😊

Yanınızda Unutmamanız Gereken En Temel Ürünler

  • Maske
  • Dezenfektan ve limon kolonyası
  • Eldiven (Eldiven kullanmanız size temizliğinize biraz daha dikkat etmeniz konusunda yardımcı olacaktır. Bu döneminde virüsün ilk olarak ellerde yaşadığını ve kolayca yayılabileceğini düşünürsek, eldiven sayesinde elinizi yüzünüze, gözünüze ve ağzınıza götürme ihtimaliniz biraz daha azalacaktır.)
  • Islak mendil ve kuru mendil
  • Sağlıklı yiyecekler ve atıştırmalıklar
  • Güneş kremi, losyonu veya spreyi

“Bebekle Seyahat ve Tatil Hakkında Bilmeniz Gerekenler!” Konulu yazımızı okumak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Bebekle Seyahat ve Tatil Hakkında Bilmeniz Gerekenler! : https://www.bebek.com/bebekle-seyahat-ve-tatil-hakkinda-bilmeniz-gerekenler/

Tatile Giderken Almanız Gereken Önlemler

  • Sakin Yerleri Tercih Edin

Tatilinizi yapacağınız yeri seçerken bebeğiniz ve sizin için en dikkat etmeniz gereken husus kesinlikle sakin yerleri tercih etmeniz. Çünkü sakin yerlerde sosyal mesafenizi çok daha rahat koruyabileceksiniz. Dolayısıyla özellikle çocuğunuzla beraber yapacağınız tatil için kalabalık yerler yerine, daha nezih ve az insanın olabileceği sakin yerleri tercih etmenizde büyük fayda var.

Tatil için özellikle denize girmeyi istiyorsanız, temiz ve temizliğin düzenli olarak sağlandığı sahil beldelerini tercih etmelisiniz. Eğer tatilinizi  sahil kenarı değil de bir otel ya da işletmede geçirme planınız var ise böyle durumda işletme sahibi ile iletişime geçmeli, çocuk için uygun olup olmayacağı konusunda onay alıp emin olmalı ve bu detayı asla ihmal etmemelisiniz.

  • Mümkün ise Kendi Aracınızı Kullanın

Tatile giderken uçak, otobüs ve benzeri  toplu taşıma araçlarını tercih etmek yerine kendi aracınızla giderseniz, dışarıdan virüsün bulaşma riskini bir tık daha azaltabilirsiniz. Ayrıca gideceğiniz mevki uzun ise sürücünün sürekli maskeyle solumasının sıcak havalarda baygınlıklara ve sıkılmalara sebep olabileceği gerçeğini de unutmamak gerekmekte.

Eğer araçta yine sadece kendi aileniz varsa, tıpkı evinizde klima kullanmanızın virüs açısından herhangi bir sakıncası olmadığı gibi, araç klimanızı çalıştırmanızda da herhangi bir sakınca yoktur diyebiliriz. Ancak dikkat etmeniz gereken bir konu var; Hava doğrudan bebeklere veya çocuklara gelmemeli.

Eğer mutlaka uçak yolculuğu gerekliyse;

  • Sıklıkla temas edilen (merdiven korkuluğu, kapı kolları, yürüyen merdiven bantları gibi) yüzeylere dokunulmaması,
  • Uçak içinde temas yüzeylerinin (kol dayama bölümü ve benzeri) silinmesi,
  • Sık temas edilen yüzeylere dokunduktan sonra el hijyeninin sağlanması,
  • Düzenli olarak ellerin yıkanması ve koridor yerine cam kenarı koltuk tercih edilmesi daha uygundur.
  • Sık Sık El Temizliğine Dikkat Edin

sik-sik-el-temizligine-dikkat-edin

Sık sık el hijyeninin sağlanmasının korona virüsüne karşı güçlü bir tedbir olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu yüzden kendi elinizi sık sık yıkamanız gerekmekte ve bununla beraber miniğinizin de hijyenini sağlamalısınız. Dolayısıyla mola verdikçe, araçtan inip tekrar binerken, yemeklerden önce ve sonra, tuvalete girerken ve çıkarken, ortak kullanım alanlarından çıktıktan sonra (oyun parkı, havuz, deniz gibi) ellerin mutlaka yıkanması gerektiğini söylemeliyiz.

  • Havuz Yerine Denizi Tercih Edin

Havalar sıcak, yaz tatili, güneş tam tepede… Haliyle en çok istediğimiz şey deniz veya havuzun buz gibi sularına kendimizi atmak, bebeğimizi serinletmek. Ortak kullanılan havuzlar yerine, denizi tercih etmeniz daha güvenli olacaktır. Klorlamanın virüsü aktif olmayacak hale getirdiği ve bu nedenle havuzların da güvenli olduğunu yönelik bazı görüşler olsa da, o oranda klorun bebek ve çocuklar için çok da faydalı olmadığını da söyleyebiliriz.

Anne adayları tatilleri sırasında denizden ya da havuzdan ne derece yararlanabilir?

Anne adayları deniz ve havuzdan yararlanabilir. Havuzların standartlara uygun olarak bakım ve temizliğinin yapılmış olması ve sosyal mesafenin korunması gereklidir.

Covid-19 virüsü yüzeylerde 72 saate kadar kalıp enfeksiyona neden olabilir. Bu nedenle, duş alanları, kabinler, kapı kolları, şezlong ve havuz merdiveni gibi sıklıkla dokunulan yüzeyler bulaşma yolu olabilir. Bu yüzeyler sıklıkla temizlenmeli ve el hijyenine dikkat edilmelidir.

  • Uyku Düzeninizi Koruyun

Bebeğinizin gelişiminde uykunun önemi çok büyük. Tatil sürecinde de bunu öneminin farkında olup, bebeğinizin uyku düzenine sadık kalmanız gerekmekir. Bozulan uyku düzeni, bebeğinizin bağışıklık sistemini olumsuz etkiler. Virüsün en güçlü düşmanlarından birisi de güçlü bir bağışıklık sistemidir. 😊

  • Sağlıklı Beslenmeye Önem Verin

Zayıf bir bağışıklık sisteminin önüne geçebilmek için en önemli etken sağlıklı beslenmek. Tatilde bu detayı asla atlamamalı, çocuğunuzun beslenme düzenine aynı şekilde devam etmelisiniz. Öğün atlamadan, tek tip beslenmeden kaçınmalı ve tüm besin gruplarını öğünlere eklemelisiniz.

Antioksidan ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri nedeniyle, yaz aylarında kolayca bulunabilen böğürtlen, karadut gibi kırmızı ile mor renkli mevsim meyvelerine çocuğunuzun günlük beslenmesinde mutlaka yer vermeniz gerekmektedir.

saglikli-beslenmeye-onem-verin

  • Güneşlenmekten Mahrum Bırakmayın

Güneş doğal D vitamini kaynağı, bebeğinizi çok fazla güneşte tutmadan ölçülü bir şekilde güneşlendirerek güneşin yararlı ışınlarından faydalanmasını sağlayabilirsiniz. Bunun dışında güneşin zararlı ışınlarından korunmak için de yanınızda güçlü bir güneş koruyucu spreyi ve losyonu bulundurmayı unutmamalısınız.

Hamileler ve Çocuklar için Güneşe Karşı Hangi Önlemler Alınmalıdır?

Susuz kalmamak için bol sıvı tüketmek çok önemlidir. Anne yeterince sıvı almazsa, kan dolaşımındaki sıvının azalmasına paralel, amniyotik sıvıda da azalma olmaktadır. “Oligohidroamnios” olarak da tanımlanan bu durum fetal iyilik halinin bozulmasıyla ilişkili olabilir. Günlük 2-2.5 litre sıvı tüketilmesi önerilir.

Gebelikte oluşan kahverengi yama şeklindeki lekeler, güneş gören alanlarda, özellikle yüz bölgesinde sıklıkla izlenir. Gebelik lekelerinden korunmada en önemli faktör, güneş ışınlarına maruziyetin azaltılmasıdır. Geniş şapkaların giyilmesi, hem ultraviole A hem de B’ye karşı koruyan en az 30 faktörlü güneş kremlerinin kullanılması, önlemler arasındadır.

Güneş koruyucu krem dışarı çıkmadan önce sürülmeli ve dışarıda kalınan süre boyunca her 2 saatte bir yenilenmelidir. Gebelik maskesi zaten oluşmuş olanlarda ise, 50 faktör ve üzeri güneş koruyucu kullanması önerilmektedir.

  • Su Tüketimi İhmal Edilmemeli

Hava sıcaklarının da etkisi ile bebeğinizin bol bol suya ihtiyacı olacak. Biliyoruz ki faydaları da saymakla bitmez. Bu nedenle bebeğinize su verirken “Acaba susamış mıdır?” diye beklemeden sık sık su vermeye çalışın. Sıcağın ve hava değişiminin bebeğinizin üzerinde oluşturabileceği olumsuz etkileri kovun! 😊

 

“Corona Virüsünden Nasıl Korunuruz?” Konulu yazımızı okumak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

Corona Virüsünden Nasıl Korunuruz? :  https://www.bebek.com/corona-virusunden-nasil-korunuruz/

Tuğba Aydoğan

bebek.com İçerik Editörü

Post navigation

Bir yanıt yazın

Bebeklerde Siyah Diş Lekeleri

Çocuklarda Ayrılık (Seperasyon) Anksiyetesi

Yeniden Hamile Kalmak İçin Yapılması Gerekenler!