Corona Virüsünden Nasıl Korunuruz?

Corona Virüsünden Nasıl Korunuruz?

Herkese merhaba, bugün maalesef sevimsiz bir konu üzerine konuşacağız. Corona Virüsü…

Milyonlarca insanı endişeye sürükleyen corona virüsünün sebep olduğu ölümlerin sayısı giderek artıyor. Çin’den dünyaya yayılan tedavisi olmayan bu virüsün gripten nasıl ayırt edileceğini bilmemek herkesin ortak endişesi.

Corona virüsü belirtileri nelerdir? Corona virüsünden korunmak için neler yapabiliriz? Gelin birlikte inceleyelim.

Corona Virüsü Belirtileri Nelerdir?

Dünya Sağlık Örgütüne göre corona virüsünün belirtileri:

  • Öksürük
  • Nefes Darlığı
  • Ateş
  • Nefes Almada Zorlanma
  • Kusma
  • İshal

Belirtiler virüsler karşılaştıktan sonra genellikle 2 gün içinde ortaya çıkıyor. Bu tür şikayetleriniz varsa derhal doktora başvurmalı, erken tıbbi bir yardım almalısınız.

Corona Virüsü Nasıl Bulaşır?

  • Solunum yolu
  • Öksürük, hapşırık
  • Dokunma
  • El sıkma
  • Öpüşme

Virüsün solunum yolu ve insandan insana temasla bulaşması sebebiyle virüsün hızlı yayılması maalesef kaçınılmaz bir gerçek.

Corona Virüsünden Nasıl Korunabilirim?

Corona virüsünün henüz tedavisi bulunmuyor ve elimizden tek gelen virüsten korunmak ve yayılmasını engellemek için önemler almak. Aslında önlemler tüm solunum yolu virüslerine karşı alınacak önlemlerden farksız. Tüm bu önlemler hepinize tanıdık gelecek.

  • Eller su ve sabun ile yıkanmalı veya el dezenfektanı kullanmalı.
  • Yüze, ağıza, buruna yıkanmamış ellerle asla dokunmamalı.
  • Hasta insanlarla yakın temasta bulunmamalı.
  • Kapı kolu, telefon, özellikle toplu taşımalarda ortak kullanılan ve sıkça dokunulan nesneleri sıkça temizlemeli ve dezenfekte etmeli.
  • Öksürük ve hapşırık sırasında ağız mendil ile kapanmalı, sonrasında mendili atıp el yıkanmalı.

Corona Virüsü ve Beslenme

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Nasıl Beslenmeliyim?

Hayatta kalmamızın en temel nedenlerinden biri olan bağışıklık sistemimiz hastalık, mikrop, ve diğer istilacılarla mücadele eden birçok hücre, protein doku ve organlardan oluşur.

Vücudumuza güvenli olmayan bir madde girdiğinde, bağışıklık sistemi saldırılara başlar. Bağışıklık sistemimiz zayıfladığında, hastalıklar peşimizi bırakmaz.

Corona virüsünden korunmak için bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz şart!

Bağışıklık sistemini güçlendirmek aynı zamanda kendinizi de güçlendirmektir. Bağışıklık sisteminiz güçlü olduğunda kendinizi daha enerjik ve daha mutlu hissedersiniz. Bağışıklığınızı ve dolaylı yol ile hayat enerjinizi düşüren beslenme modellerinden uzak durmanızı öneririm.

Bağışıklık sistemi kompleks bir yapıya sahiptir ve onu güçlendirmenin tek ve mucizevi bir yolu yoktur. Güçlü bir bağışıklık sistemini etkileyen birkaç faktör var. Yeterli ve dengeli beslenmek, daha stressiz bir yaşam tarzı, düzenli egzersiz ve hijyen bağışıklık sistemini etkileyen faktörlerden.

Güçlü bir bağışıklık sistemi için ilk olarak yeterli ve dengeli beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmeliyiz.

Bağışıklık sisteminin orkestra şefi bağırsaklardır. Bağırsaklarımızın da ilk savunma kalkanı probiyotiklerdir. Bu sebeple probiyotik içeriği yüksek besinleri günlük beslenmemize eklemeliyiz.

Probiyotik İçeriği Yüksek Besinler

  • Yoğurt
  • Kefir
  • Ayran

Omega 3 yağ asitleri iltihap sökücü görevini üstlenmiş, kalp ve beyine en faydalı yağ asitlerindendir. Omega 3 faydalı yağ asileri de bağışıklık sistemine doğrudan etki ediyor. Bu sebeple haftada iki kez omega 3 deposu balık tüketmeye çalışalım ve ceviz gibi kuruyemişleri beslenmemize ekleyelim.

C vitamininin de artık herkes bağışıklık sistemini güçlendirmeye destek olduğunu biliyor. Kivi, portakal, limon, greyfurt, ananas, yaban mersini, maydanoz, ıspanak, brokoli, c vitamini kaynaklarıdır. Günlük beslenmenizde meyveleri 3-4 porsiyon, sebzelere her ana öğünde yer vermelisiniz.

C vitamini sadık bir vitamin değil vucudumuzdan böbreklerimiz ile atılıyor bu sebeple vücudumuzda bir denge sağlamak için D vitamininden destek almalıyız. D vitaminin de en iyi kaynağı güneştir. 

Sarımsak, antiviral, antifungal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Vücuttaki virüsle savaşan hücrelerin sayısının artmasına yardımcı olur ve ayrıca kan dolaşımını artırır. Sarımsaktaki yüksek kükürt içeriği, soğuk ve griple mücadelede yararlı olur ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Bu dönemde biraz daha bağışıklık sistemini güçlendiren baharatların etkisinden faydalanabiliriz. Tarçın, zerdeçal, zencefil, nane, festeğen gibi..

Corona Virüsünden Korunmak, Bağışıklık Sistemini Desteklemek İçin Bu Tarifi Deneyin!

  • Toz zencefil
  • Yarım limon suyu
  • Kaynamış su
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • Kabuk tarçın

Yapılışı: Bir bardak suyun içerisine toz zencefil, limon suyu, bir dilim limon ve kabuk tarçını koyalım, üzerine sıcak su ekleyelim. Su ılınınca son olarak 1 tatlı kaşığı bal ekleyelim ve afiyetle tüketelim.

“Yediklerimiz ilacımız, ilacımız da yediklerimiz olsun.”

Bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendiren 5 besin! Konulu yazımızı aşağıdaki linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendiren 5 besin! https://www.bebek.com/bebeklerin-bagisiklik-sistemini-guclendiren-5-besin/

Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin videosunu izlemek için ise aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler: https://www.youtube.com/watch?v=37Xf2-qfq-A

Sevgiler.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Beyza Uyan

instagram: https://www.instagram.com/dytbeyzauyan/

Diyetisyen Beyza Uyan

Ben ebebek'in Beslenme ve Diyet Yöneticisi, Emzirme Danışmanı Beyza Uyan. Sizler için çeşitli konularda içerikler üretip aklınıza takılan soruları cevaplıyorum. En güvenilir kaynaklardan güncel bilgileri tarayıp sizinle buluşturuyorum. Ben Kimim? Haliç Üniversitesi - Beslenme ve Diyetetik bölümünden 2018 senesinde mezun oldum. Çapa Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi, Medistate Hastanesi, ve çeşitli Diyetisyen kliniklerinde stajlarımı tamamlayıp mesleki deneyim kazandım ve 5 senedir ebebek bünyesinde çalışıyorum. Sertifikalar: * 6. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu 1. Yaşam İçin Beslenme ve Spor Kongresi-Acıbadem Üniversitesi * Beslenme AkademisiBeslenme Akademisi-Bahçeşehir Üniversitesi * İstanbul Beslenme ve Diyetetik III. Öğrenci Sempozyumuİstanbul Beslenme ve Diyetetik III. Öğrenci Sempozyumu-Haliç Üniversitesi * Diyetisyen Yolunda Öneriler ve Diyetlerde Ceviz KullanımıDiyetisyen Yolunda Öneriler ve Diyetlerde Ceviz Kullanımı-California Walnut Board & Commission * Obezite Diyetisyenliği KursuObezite Diyetisyenliği Kursu * Sporcu Diyetisyenliği Kursu

Post navigation

  • Geri bildirim: Hastalıklardan Korunmak için Önlemler - Bebek.com

Bir yanıt yazın

Bebeklerde Kırmızı Döküntüler Neden Olur?

Emziren Anne Hamile Kalabilir Mi?

Bireysel Farklılıklar Üzerine Çocuğunuzla Okuyabileceğiniz Kitaplar