Hamilelikte-cinssel-iliski-dinen-caiz-mi

Hamilelikte Cinsel İlişki Dinen Caiz mi?

Hamilelik pek çok konuda kafaların karıştığı bir dönemdir. En büyük kafa karışıklığı yaşanan konulardan biri de hamilelikte cinsel ilişki caiz mi sorusudur.

Hamilelikte cinsel ilişkinin yasak olduğuna dair Kuran’da veya Peygamberimiz (s.a.v) ‘in hadislerinde herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.

Dinimiz kesin hüküm vermeyen konularda insanlara istişare (danışmak) yapmayı tavsiye etmiştir. İslamda bazı durumlarda hükümler genel değil, kişinin kendi özel durumlarına göre kendilerine bırakılmıştır. Hamilelik de kişiden kişiye farklılık göstereceği için herkesi kapsayan hükümler yoktur.

Gebelikte ilişkinin bebeğe ve size zararlı olup olmayacağını alanında uzman kişiyle istişare etmeniz gerekir.

Eğer doktorunuz cinsel hayata devam etmenizde bir sakınca görmüyorsa, hamilelikte cinsel ilişki dinen caiz olur.

Fakat sizin veya bebeğiniz için riskli bir durum söz konusuysa ve bu nedenle ilişkiye izin verilmediyse bu duruma İslam dininin koymuş olduğu bir yasak gibi davranmanız daha doğru olacaktır. Çünkü, istişare hem Kuran’ın hem de Hz. Peygamberin emridir.

Hz. Muhammed (s.a.v) Kuran’ı Kerim’de kesin hüküm olmayan konularda etrafındaki insanların tecrübelerini ve bilgi sahibi kişilerin davranışlarını örnek göstermiştir.

Bir hadisi şerifte şöyle buyrulmuştur:

Sa’d b. Vakkas (r.a) anlatıyor: Sorununu dile getirmek üzere Allah’ın Resulüne (s.a.v) bir adam geldi ve şöyle dedi:
– Ya Resulallah! Ben karıma azil yapıyorum (rahmin dışına boşalıyorum.)
Allahın Resulu sordu:
-Bunu niçin yapıyorsun?
-Ya Resulallah karımın hamile kalarak emzirdiği çocuğunun zarar görmesinden korkuyorum.
-Eğer emzikli kadınla cinsi münasebet (kadının hamile kalarak sütünün bozulması sonucu emzirilen çocuğa zarar verilmesinden bahsediliyor) zarar verseydi bunu yapan İranlılar ve Bizanslılar da zarar verirdi.

Bu olaydan anlaşıldığı üzere Peygamber Efendimiz, tecrübe sahibi olan İranlıları ve Bizanslıları Müslüman olup olmamalarına önem vermeden onları örnek göstererek hüküm vermiştir.

Böylece alanında uzman olan doktorların size ilişkiye girip girmemekle ilgili söylediği şeyler önem kazanmaktadır. Onların tavsiyelerine uymak da Peygamberimizin uyguladığı, önermiş olduğu bir yoldur ve sünnettir.

Dinen Ci̇nsel İli̇şki̇ni̇n Kesi̇n Olarak Yasak Olduğu Durumlar Nelerdi̇r?

  • Adet olan bir kadınla ilişkiye girmek
  • Yeni doğum yapmış lohusa halinde olan birisiyle ilişkiye girmek
  • Erkek veya kadının oruçlu olduğunda ilişkiye girmesi
  • Hac veya umre için itikafta bulunan karı kocanın cinsel temasta bulunması yasaktır.
Birlikte olmanın yasaklandığı belirli günler veya geceler yoktur.

Gebelikte Sağlığınız İçin Hangi̇ Durumlarda İli̇şki̇den Kaçınmalısınız?

İlk gebeliğiniz değilse ve daha önceki hamilelik sürecinizde;

  • Erken doğum
  • Düşük tehlikesi veya düşük  
  • Rahim ağzı yetmezliği
  • Vajinada kanama
  • Genital bölgenin enfeksiyonlanması gibi sağlıksız durumlar yaşadıysanız, bu sorunlar geçene kadar ilişkiye girmemeniz gerekir. Bu süreyi de doktorunuz belirleyecektir.

Doktorunuzun belirlediği süre içerisinde sizi ve bebeğinizi tehlikeye atacak şeylerden kaçınmalısınız. Dinimizde ne birisine zarar vermek vardır, ne de kendisini zarara uğratmak.

İslamda kişinin kendi hayatını koruması, yasaklanan şeylerden uzak durması farzdır. Eğer bir hastalığı varsa bunu tedavi ettirmekle görevlidir. Çünkü dinen bedenimiz bize ait değil, Allah’ın emanetidir.

Hamilelikte Cinsel İlişki Dinen Caiz mi?

Hamilelikte Cinsel İlişki Neden Geri Planda Bırakılıyor?

Hamileliğin ilk üç ayında anne adayları mide bulantısı, kusma, halsizlik, uyku problemi veya yemek yiyememek gibi huzursuzluklar ve sıkıntılar yaşayabiliyor.

Bir de tıbbi açıklama olmadığı halde çevreden edinilen yanlış inanışlar nedeniyle eşlerin cinsel ilişki yaşayınca düşük olacağı ya da bebeğe zarar verme kaygısı taşımaları cinsel isteksizliğe yol açarak eşler arasında birleşme sayısında azalmaya sebep olabiliyor.

Oysa ki doktorunuz aksi bir şey söylemedikçe gebelikte ilişkiye girmek zararlı değil, aksine faydalıdır da.

Cinsel ilişki bağlanma ve sevgiden sorumlu olan oksitosin hormonun fazla salgılanmasını sağlar. Bu da eşler arasındaki yakınlığı güçlendirir ve kadının daha sağlıklı hamilelik süreci geçirmesine yardımcı olur.

Kısacası anne babanın ilişkiye girmesi bebeğe zarar vermez. Vajinanın sonunda bulunan uterus (rahim ağzı), yaklaşık 3-4 cm uzunluğundadır ve gelişmekte olan bebeğiniz buradaki amniyon sıvısı ve güçlü kaslar tarafından korunur. Bu sebeple penisin bebeğe ulaşıp tehlikeli bir duruma yol açması mümkün değildir.

Eğer gebeliğinizi tehdit eden bir durum varsa birleşme olmadan da cinsellik yaşayabilirsiniz. Birbirinize sarılabilir, dokunabilir, öpüşebilir veya masaj teknikleriyle hoşça vakit geçirebilirsiniz.

Hamilelik döneminde eşlerin birbirlerinden kopma sebeplerinden birisi de ortak dil bulamamalarıdır.

Hamilelikte cinsel ilişki ne zamana kadar devam etmelidir? Konulu yazımızı inceleyebilirsiniz. Bağlantıya tıklayın.

 https://www.bebek.com/hamilelikte-cinsel-iliski-kacinci-aya-kadar-devam-etmelidir/

Doktorunuzla Çeki̇nmeden Konuşun!

Hamile kadınların neden ilişkiye girmekten kaçındığından yukarıda bahsetmiştik. Eğer bu konuları doktorunuzla açık bir şekilde konuşmazsanız kendinizce önlemler almaya başlayacaksınız ve belki de sorun olmayacağı halde eşinizle ilişkiye girmekten kaçınacaksınız.

Ya da sorun olacağı halde ilişkiye girerek farkında olmadan bebeğinizi ve kendinizi tehlikeye atacaksınız.

Hepimizin mahremiyet çizgisi vardır; ancak sağlık söz konusu olduğunda bu tabuları yıkmanız gerekir. Çok az kadın bu konuyu doktorlarıyla rahatça konuşabilmektedir.

Doktorunuza diğer konulardaki kaygı ve endişelerinizi danıştığınız gibi cinsel yaşamınızdaki kaygılarınızı da konuşabilmelisiniz.

Gebelikte Cinsel İlişkinin Faydaları Nelerdi̇r?

Dinimizde, insana zararlı olan şeyler açıkça yasaklanmıştır. Normal hamilelik geçiren kadının cinsel hayatına engel konulması ruh halini ve sağlığını tetikleyebilir. Bu da dinimizin kavramına ters bir düşüncedir.

Nasıl ki sorunlu hamilelik geçiren bir kadın sağlığı için ilişkiye giremiyorsa, sorunsuz hamile olan bir kadının da sağlığı için ilişkiye girmesi kadar doğal bir şey yoktur. O yüzden dinen yapılmalı veya yapılmamalı diye genel olarak bir hüküm konulmamıştır.

Doğum yaptıktan sonra eşinizle cinsel ilişki yaşamak için bir süre fırsat bulamayabilirsiniz. Bu nedenle gebelik süreci eşinizle ilişkinizi sağlamlaştırmak için en iyi zaman olabilir.

Hamilelik döneminde ilişkiye girmenin faydalarından kısaca bahsedecek olursak;

İyi̇ Bi̇r Uyku Sağlar!

Zor hamilelik geçiren bir kadın uyku problemi yaşar. Gece uykusuzluk çeken bir anne adayının gün boyunca enerjisi olmaz.

İlişki sonucu orgazm olmasının ardından salgıladığı hormon, rahatlamasını ve güzel bir uykuya dalmasını sağlar. Böylece uyku problemi de ortadan kalkar!

Stresi̇ Azaltır!

Çiftlerin en büyük arzuları çocuk sahibi olmaktır. Bebeklerini bekledikleri bu dönem de geriye dönüp bakıldığında güzel bir anı olarak kalmalıdır. Elbette ki zorlu, stresli zamanlar da yaşanacaktır.

Orgazm olmak ise strese karşı en etkili yöntemlerden biridir. Yaşadığınız gerginlik, stres, depresyon gibi duyguları bebeğiniz mutlaka hisseder.

Ne kadar huzurlu bir hamilelik geçirirseniz çocuğunuz da karnınızda o kadar huzurlu olur ve mutlu bir hayata anne karnında başlar.

Eğer hamilelikte cinsel ilişki caiz mi sorusu sizin de kafanızı kurcalıyorsa mutlaka doktorunuza danışın ve eğer sağlığınız açısından bir sorunuz yok ise normal hayatınıza devam edin!

Hamilelikle cinsel ilişki ilgili tüm detaylar! konulu yazımızı inceleyebilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıya tıklayın. https://www.bebek.com/hamilelikte-cinsel-iliski-ile-ilgili-tum-detaylar/

Post navigation

  • Geri bildirim: Hamilelikte Cinsel Yaşam! - Bebek.com

Bir yanıt yazın

Doula Nedir?

6-9 Aylık Bebeklerde Uyku Düzeni

7. Ay Gebelikte Beslenme