Hamilelikte Müzik

Hamilelikte bebeğe müzik dinletmek

Bebeğinize özel olduğunu hissettirmeniz ve onu rahatlatmanız ve dış dünyaya hazırlamanız, etkisi kanıtlanmış yöntemler ile mümkün olmaktadır.
Klasik müzik, bebekle konuşma, yoga egzersizleri, yüzme, İskandinav yürüyüşü, dans, özel yastık kullanımı, lezzetli ve sağlıklı besinler tüketme gibi alışkanlıkların, anne adayları ve henüz dış dünya ile tanışmamış bebekler üzerinde olumlu etkileri bulunuyor. Hamileliğin 4’üncü ayından itibaren bebek kendi ortamındaki sesleri işitmeye başlar. 24. haftadan sonra ise dış ortamdaki sesleri de işitir. Hamilelikte klasik müzik dinlemek, anne karnındaki bebeğin rahatlaması ve yatışması için önemlidir. Bebek doğduktan sonra da klasik müzik dinlediğinde kendini annesinin karnında olduğu gibi güven içinde hissedecektir.
Bu da onun rahatlamasına destek olacaktır. Klasik müzik dinletilen bebeklerin sayısal becerisinin daha güçlü olduğu ve sosyal yönlerinin de olumlu geliştiği bilinmektedir. Doğum öncesinde de klasik müzik dinlemek anne adayındaki korku, kaygı ve stresi azaltarak bebeği doğuma hazır hâle getirir.

Hangi dönemde ve nasıl dinletilmedir?

32. haftadan sonra duyduğu sesleri anımsamaya başlayan bebek, anneye bilinçli şekilde etkileşim vermeye başlar. Anne karnındayken bebeğinizle çevresel gürültüden ve karmaşadan uzak bir ortamda sakin bir ses tonuyla konuşun. Bu konuşma onun sakinleşmesine, yaşayacağı doğum stresinin azalmasına ve mutluluk düzeyinin artmasına destek olacaktır.

Müzik dinletmek dışında yapılabilecek sağlıklı şeyler var mıdır?

Bebeğinizle birlikte dans edin. Dans ile beraber fiziksel ve ruhsal gerginlikler azalabilir. Spontane şekilde yapılan dans ile kendinizi ve bebeğinizi rahatlatabilirsiniz. Dinlenme aralarında bebeğinizle konuşmak, sağlıklı bir gelişim açısından oldukça etkili bir yöntemdir.

Post navigation

Bir yanıt yazın