sikca sorulan sorular ve cevaplari

COVİD-19 Dönemi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları!

Evde kalmaya çalıştığımız bu dönemde merak ettiğiniz bazı soruların olduğunu biliyoruz. Sorularınızın cevapları bu makalemizde!

Bebeklere ve Çocuklara Evde Sağlık Hizmeti Var mı?

Bebek ya da çocukların direkt kendisi, aile üyeleri ile beraber ev ortamında (karantina sürecinde) içerisinde  yer almaları durumunda evde sağlık hizmeti mevcuttur.

Annenin ya da Çocuğun Raporlu İlaçlar İçin Hastaneye Gitmesine Gerek var mı?

1 Ocak 2020 ve sonrasında süresi biten daha önce raporlu olarak reçete edilmiş tüm ilaç ve ilaç dışı (mama, bez) raporların süresini COVİD-19’dan dolayı 30 Haziran’a kadar otomatik olarak uzattılar.  Annelerimiz kendi ilaçları ya da ilaçları biten çocukları için hastaneye gitmeden eczaneden renkli reçeteler dahil alabilmektedirler.

Rutin Çocuk Aşıları İçin Eve Hizmet Var mı?

Bebek ya da çocuk karantina altında ev ortamında bulunuyor ve aşı dönemi gelmiş ise İl Sağlık Müdürlüğü’nün kontrolü ile ekipler evde uygulama yapmaktadır.

Emzirme Ödeneği Nedir Kimler Alabilir?

Emzirme ödeneği, doğum yapması halinde sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması halinde sigortalı erkeğe verilir. … Sigortalıların avantajlarından birisi de doğum halinde yapılan yardımlar. Pek çok farklı kalem olarak verilen doğum yardımlarından birisi de emzirme ödeneği.

COVİD-19 Dönemi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları!

Erken Doğum Yapanların Doğum İzinleri?

SGK’ya bağlı çalışan gebe kadınlar, 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası toplamda 16 hafta ücretli izin kullanabilir. 32 haftada zorunlu doktor kontrolünde gebenin durumuna göre 37 haftaya kadar çalışma izni verilir. 37 haftaya kadar çalışma izni alan bir gebenin 35 haftada erken doğum yapması durumunda 16 haftalık izin süreci doğum yaptığı günden itibaren başlar. Diyelim ki gebe kadın 37. haftaya kadar çalışabilir raporu aldı. 36. haftada grip oldu, 1 hafta rapor aldı. Bu rapor iznini etkilemez. Rapor bitince izin süresi başlar.

Hamileler İçin Evde Kan Testi Uygulaması Var mı?

Kendisi ya da ailenin tamamı ev ortamında  karantinada ise sürecin yönetimi İl Sağlık Müdürlüğü’nün yönlendirmiş olduğu ekip tarafından kontrol edilmektedir.

Zehirlenme Hattı Nedir? Nasıl Kullanılır?

Zehirlenme hattı alo 114 tuşlayarak aranabilen tüm zehirlenme olaylarının müracaatının kabul edildiği Sağlık Bakanlığı kuruluşudur.  Gıda ilaç yada soluma yolu ile gerçekleşebilecek zehirlenmelerin tamamını kapsar. Bilinmesi gereken en önemli konu tüm canlılar için  çağrı  hattıdır. Evde beslediğiniz kendiniz ya da bahçede bıraktığınız köpeğinizin zehirlenme durumunda da yine Bu çağrı  hattını aramalısınız.

COVİD-19 Testi Nerede, Nasıl Yapılıyor?

Corona testleri yalnızca hastane ortamında yapılmaktadır. Korona müracaatları için hastanelerin acil polikliniklerine yakın noktalarda yeni triyaj alanları oluşturuldu. Korana şüphesi olan kişi ya da şüphelendiğiniz kişi için yapmanız gereken 112’yi arayıp sağlık ekiplerinin sizi götürmesini sağlamak.

CORONA TESTİ NASIL YAPILIR? 14 GÜN KULUÇKA SÜRESİ HERKESTE AYNI MIDIR? Makalemizi okumak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın!

CORONA TESTİ NASIL YAPILIR? 14 GÜN KULUÇKA SÜRESİ HERKESTE AYNI MIDIR? https://www.bebek.com/corona-testi-nasil-yapilir-14-gun-kulucka-suresi-herkeste-ayni-midir/

Aşı Günü Bebek ve Çocuklar Sokağa Nasıl Çıkacak?

Sağlık Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu son genelge ile sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen aşı günü gelen ya da 20 yaş altı gebe olan kadınların Aile Sağlığı Merkezi içerisinde diğer alanlardan izole edilerek oluşturulmuş alanlarda kontrol ve aşılarının yapılmasına karar verilmiştir.

Esma Sevinç Hasta Koçu

Instagram: https://www.instagram.com/hastakocu/

Post navigation

Bir yanıt yazın