Bebeklerde Güneş Gözlüğü Kullanımı

Bebeklerde Güneş Gözlüğü Kullanımı

Bebeklerde Güneş Gözlüğü Kullanımı 

Bebeğimizin her anlamda sağlıklı ve iyi bir şekilde büyümesini isteriz. Fakat bazı konulardaki bilgi eksikliğimiz bu isteğimizin önüne geçebilir.

Örnek olarak bebeklerde güneş gözlüğü kullanımının önemini biliyor musunuz? O sizin için sadece sevimli bir aksesuar mı? Güneş ışınları bebeğinizin gözlerine zarar verebilir mi?

İşte tüm bu soruların cevabını yazımızda bulabilirsiniz. ☺ O halde yazımızı okuyarak daha da bilinçlenebilir ve bebeğinizin sağlıklı ve iyi bir şekilde büyümesine yardımcı olabilirsiniz.

Çocukların Güneş Gözlüğü Takmaları Gerekli Midir?

Anne babaların önemli bir kısmı çocukları için güneş gözlüğünün ne denli önemli olduğunu bilmemektedirler. Birçoğu ona sevimli bir aksesuar gözüyle bakmaktadırlar. Fakat bu çok büyük bir yanılgıdır. Çünkü güneş gözlüğü kullanımı onlar için oldukça önemlidir. Hatta güneş gözlüklerine siz bebeveynlerden daha fazla ihtiyaçları vardır. Çünkü güneşten yayılan kısa dalga ışınları çocukların retinasına çok daha kolay ve hızlı ulaşabilir.

Özellikle de 10 yaş ve altındaki çocukların gözleri ve göz kapakçıkları oldukça hassastır. Bu yaşlardaki çocukların sağlık açısından güneş gözlüğü kullanmaları kritiktir. Kullanmayan çocuklarda ileriki dönemlerde çeşitli rahatsızlıklar görülebilmektedir.

Örnek olarak göz bebeklerinde büyüme, katarakt, retina parçalanması ve görmede problem yaşama gibi birçok rahatsızlık çocuğunuzun kapısını çalabilir. Bu nedenle çocuğunuza en uygun güneş gözlüğünü almayı unutmayın. Bu çocuğunuzun daha sevimli görünmesinden ziyade onun sağlığı için çok önemlidir.

Bebeklerde Güneş Gözlüğü Kullanımı

Bebekler Ne Zaman Güneş Gözlüğü Takmalıdırlar?

Bebeğime ne zaman güneş gözlüğü takmalıyım dediğinizi duyar gibiyiz. ☺ Doğru adrestesiniz. ☺ Öncelikle bu konuda bir uzmana danışmalısınız.

Bebeğinizin gelişimini ve göz sağlığını bilmeli, buna göre hareket etmelisiniz. Uzmandan aldığınız verilere göre doğru ve reçeteli bir güneş gözlüğü alabilirsiniz.

Tam olarak ne zaman takılacağıyla ilgili ise kesin bir kanı yoktur. Fakat 6 aylıkken bebekler güneş ışınlarına maruz bırakılmamalıdır. Bu bir olgudur. Bu nedenle en az 6 aylıkken bebeğinize uygun bir güneş gözlüğü alabilirsiniz.

Bebeğinizin bu yaşlarda sürekli gözlüğü çıkartmak isteyeceğini de düşünürsek arkası lastikli gözlükler alabilirsiniz. 2 yaşına gelindiğinde ise normal güneş gözlükleri kullanabilirsiniz.

Şapka kullanımı da çok önemlidir. Hem güneş gözlüğü hem de şapka ile tam koruma sağlayabilirsiniz. Yine şapkanın da bebeğinizin başını çok sıkmayacak bir şapka olması önemlidir. Bu tarz eşyaların bir aksesuar değil de önemli sağlık araçları olduklarını bilmelisiniz.

Bebeklerde Güneş Gözlüğü Kullanımı

Bebek Güneş Gözlüklerinde Doğru Cam Seçimi

Çocuğunuz için güneş gözlüğü seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer konuda gözlük camlarıdır. Onların sağlığı için doğru gözlük camı seçmek oldukça önemlidir.

Çünkü özellikle de güneşli havalarda UVA ve UVB isimli zararlı güneş ışınları bebeğinizin gözüne daha kolay ulaşabiliyor. Bu nedenle bebeğinizin için güneş gözlüğü tercihi yaparken camlarının %100 koruyucu özellikte olması gerekmektedir. Bu tarz özellikte 5 çeşit cam var. Hadi gelin hep birlikte bunların neler olduğuna göz atalım. ☺

Klas 0: UV koruması olmayan camlardandır. Yalnızca estetik amaçlı kullanılır.

Klas 1: UV koruması çok düşük olan camlardandır. Yeterli derecede koruma sağlamazlar.

Klas 2: UV koruması orta düzeydedir. Az da olsa parlamayı önlerler.

Klas 3: UV koruması iyi olan camlardandır. Parlamayı da önemli ölçüde azaltırlar.

Klas 4: Hem UV koruması hem parlaklığı ciddi ölçüde azaltıcı özellikleri bulunmaktadır.

Gözlük etiketlerinde bulunan bu özellikleri incelemeyi unutmayın. Böylece bebeğinize en uygun güneş gözlüğünü seçmiş olursunuz.

Bebek Güneş Gözlüklerinin Özellikleri Ne Olmalıdır?

  • Güneş gözlük camlarının koyu ve kapalı renkte olmamaları gereklidir. Bu camlar sanılanın aksine güneş ışınlarından korumaz. Görme yeterliliğini düşüren bu tür camlar iletişim kurulmasına da mâni olabilir.
  • Seçilen güneş gözlüğü camı kaliteli olmalıdır. Ucuz olsun diye alınan kalitesiz güneş gözlükleri çocuğunuzun gözüne ciddi zararlar verebilir. Bu konuda oldukça dikkatli davranmalısınız. Peki bir camın kalitesiz olduğunu nasıl anlayabiliriz? Camı önce bir ışığa tutup hafif hafif hareket ettirebilirsiniz. Eğer camda bir dalgalanma görülüyorsa bu o camın kalitesiz olduğunu gösterir.
  • Çerçeveler de camlar kadar kaliteli ve dayanıklı olmalıdır. Parkta, bahçede ve okulda çocuğunuz oyun oynarken düşebilirler. Sağlam ve dayanıklı olmayan çerçeveler ise bu düşmeler sonucu kırılabilir ve çocuğunuza zarar verebilir. Bunu önlemek için sağlam, esnek ve bükülebilir çerçeveler tercih edilebilir.
  • Gözlük çocuğun yüzüne %100 uyumlu olmalıdır. Yani tam oturmalıdır. Küçük gelen gözlükler güneş ışınlarının sızmasına sebebiyet verebilir.
  • Kimyasal maddeler barındıran gözlüklerden uzak durulmalıdır. Özellikle de gözlüğün iç yapı malzemesine dikkat edilmelidir.
  • Bebeğiniz için alacağınız güneş gözlüğünün mutlaka garanti belgesi ve sertifikası olmalıdır. Güvenilir adreslerden gözlük almak en doğrusu olacaktır.
  • Bebeveynler çocuklar için her zaman rol model olmuşlardır. Sizin de güneş gözlüğü takmanız onların da ilgisini çekeceklerdir. Böylece çocuklarınız güneş gözlüğü takmaktan kaçmayacaklardır.

Bebekler Güneş Gözlüklerini Sadece Yazın Mı Takmalılar?

 Bu soruya kocaman bir hayır cevabı veriyoruz. Çünkü eylül, ekim ve kasım aylarında da UV güneş ışınları orta ve yüksek hızda yeryüzüne inebiliyor.

Ayrıca kış aylarında da kardan yanşayan güneş ışınları zararlı olabiliyor. Bu nedenle güneşi ışınlarının aktif olabileceği her mevsimde çocuklarımıza kaliteli ve sağlıklı güneş gözlükleri takmalıyız. Böylece onlar sağlıklı ve iyi bir şekilde büyürken sizler de huzurlu bir şekilde hayatınıza devam edebilirsiniz. ☺

Güneş Gözlüğü modellerimizi incelediniz mi?

https://www.e-bebek.com/search?text=g%C3%BCne%C5%9F%20g%C3%B6zl%C3%BC%C4%9F%C3%BC

Aklınıza takılanları yorum olarak iletebilirsiniz.

Sevgiler.

Ramazan Çakmak

İçerik Editörü

 

Post navigation

Bir yanıt yazın

Bebek Kahvaltısı Nasıl Olmalıdır?

Bebeklerde Süt Alerjisine Dikkat!

Bebekleri Hastalıklardan Koruyan Besinler