Bebek Ayakkabısı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz ?

Bebek Ayakkabısı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Bebeklerin ilk adımlarını atmaya başlaması ile bebeveynlerin ilk ayakkabı telaşı başlıyor. Burada bebeveynlerin esas dikkat etmesi gereken nokta, bebekler yürümeye başlar başlamaz ayakkabı giydirmeye gerek olmadığıdır.

Minik ayakların ilk adımlarından hemen sonra bir ayakkabıya ihtiyaçları yoktur.

Evdeyken çeşitli çoraplar ve patikler güvenle tercih edilebilir. Hatta halı ve kum gibi yumuşak zeminlere basıp, yeri hissetmesi bebeğiniz için oldukça faydalı ve iyi olacaktır. Bu şekilde ayakların normal sağlığında büyümesi, sağlıklı kas ve iskelet gelişimi, küçük parmakların kavrama yeteneklerinin gelişmesi desteklenir. Bu noktada bebeğinizin minik ayaklarının değdiği zeminin hijyeni, ısısı ve yüzeyi önemli olmaktadır.

Minik ayaklara evlerinde çıplak bir şekilde, yeri hissederek yürümesi önerilse de artık dışarı adım atma zamanı geldiğinde, bir ayakkabı seçimi şart olmaktadır.

 Bebek Ayakkabısı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz ?

Peki bu hassas ve minik ayaklara giydirilecek ayakkabılar nasıl olmalıdır?

Bebek Ayakkabısı Seçiminde Dikkate Alınacak Püf Noktalar

Minik ve hassas ayakların yapısı yetişkin ayaklarından çok farklıdır. Bebeklerin topuk kısımları dardır ve parmaklara doğru genişler. Kemik kısım ise kıkırdak yapısındadır. Bu minik ayaklar doğumla beraber ilk 5 sene içinde hızlı bir şekilde büyür. Bu nedenle doğru ayakkabı seçimi, bebeğin ayak gelişimi için çok önemlidir.

Bebek ayakkabısı seçilirken dikkat edilecek ilk ve en önemli nokta, ayakkabıların ortopedik ve bebeğin ayak gelişimini destekler nitelikte olması gerekir.

Bebeğinizin ayakkabısı, ilk adımlarında ona destek olmalı, rahat ve konforlu yapısı ile bebeğinizin ayak gelişimde rol oynamalıdır.

Ayakkabı Bebeğe Konforlu bir Hareket Alanı Yaratmalı

Yumuşak ve esnek yapısı ile bebeğinize geniş bir hareket alanı tanımalıdır. Ayrıca pamuk, kanvas ve deri gibi doğal malzemelerden yapılmış ayakkabılar, bebeğinizin ayak sağlığı için çok daha iyi alternatiflerdir. Bu doğal malzemelerden yapılmış ayakkabılar hem hava dolaşımını destekleyerek hem de minik ayakları güvenle sararak bebeğiniz için sağlıklı ve ortopedik bir yürüyüş imkanı sunar.

Plastik ayakkabılar bu noktada uzak durulması gereken seçeneklerdir. Çünkü bebeğinizin ayaklarını terleterek mantar oluşumuna ve pişiğe neden olabilirler.

Bebeğinizin ilk adımlarında, hareket kabiliyetini kısıtlamayan ve bebeğinize olabildiğince rahat bir hareket alanı tanıyan konforlu ayakkabılar tercih edilmedir.

Kaydırmaz Tabanlı Ayakkabılar Öne Çıkıyor

Bebekler, ilk adımlarında dengelerini sağlamaya çalışarak ayakta durdukları için, seçeceğiniz ayakkabının tabanı kaydırmaz ve bebekler için uygun bir yüzeye sahip olmalıdır. Bu yüzey, ne bebeklerin kaymasına olanak tanımalı ne de yeri çok tutmalıdır.

Tercih edeceğiniz ortopedik ve sağlıklı bir yüzey, bebeğinizi olası düşme ve sendelemelerden koruyarak, çok daha rahat ve sağlıklı bir şekilde yürümeye alışmasını sağlar. Ayrıca seçeceğiniz ayakkabının tabanı çok sert ve çok kalın olmamalıdır. Çünkü bu tarz ayakkabılar bebek içinde rahat ve pratik bir şekilde hareket edemeyeceği için bebeğin kemik ve kas gelişimini olumsuz etkiler.

 Bebek Ayakkabısı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz ?

Bebeğiniz için seçeceğiniz ayakkabının yapısı çok sert olmamalı, esnek ve kolay giydirilebilen ve kolay çıkarılabilen bir yapıda olmalıdır.

Öncelik Bebeğin Güven ve Konfor İçinde Hareket Etmesi

Bir diğer önemli husus bebeğinizi zorlayabilecek ve olası kazalara davetiye çıkarabilecek, ağır süs tokaların, uzun dekoratif ipliklerin ve geniş, ağır bandajların olmamasına dikkat edilmelidir.

Cırt cırtlı, pratik bağcıklı ve küçük tokalı ayakkabılar bu noktada güvenliği ve pratikliği ile öne çıkar. Bu tarz ayakkabılar bebeğinizin minik topuğunu yerinde tutarak öne kaymasına engel olur ve minik ayak parmaklarının zarar görmesini engelleyerek, bebeğiniz için konforlu bir yürüyüş deneyimi sağlar.

Bebeğiniz belli bir süreden sonra bu cırt cırtları kendi de pratik bir şekilde kullanmayı öğrenerek gelişimi için de güzel bir davranış kazanmış olur.

Ayakkabıları Bebeğinizin Denemesini Sağlayın

Bebekler için ayakkabı seçiminde dikkat edilecek bir diğer önemli nokta, ayakkabıları bebekleriniz için deneyerek satın almanız ve mümkünse bebeklerinizi almak istediğiniz ayakkabıda yürüterek deneme yapmanızdır. Bu deneme ayakkabıların, bebeğinizin minik ayaklarına yaptığı etkiyi ve olası bir sorunu önceden fark ederek engellemeniz için çok önemlidir.

Ayakkabının bebeğinizin ayağına ne bol ne dar olmasına dikkat ederek tam olarak bebeğinizin ayaklarına göre olduğundan emin olmalısınız.

 Bebek Ayakkabısı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz ?

Önden oluşabilecek bir fazlalık ya da arkadan sıkan bir ayakkabı bebeğinizin ilk adımları ve yürüme gelişimi için son derece sağlıksız ve zararlıdır. Bu minik ayaklar için ayakkabı seçimi yapılırken şıklık, sevimlilik dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan sonra gelmelidir. Bebevenyler tercihlerini yaparken, olabildiğince ortopedik, sağlıklı ve bebeğin hareket alanını kısıtlamayıp, bebeğin içinde rahatça hareket edebileceği ayakkabılardan yana kullanmalıdır.

Bir diğer önemli detay da ayakkabıların içine giydirmek için sağlıklı ve pamuklu çoraplar tercih edilmesi gerektiğidir. Bu çoraplar da bebeğinizin ayağına tam olmalı, dar ya da bol olmamalıdır. Bebevenyler olarak ayakkabı seçiminde ortopedik, konforlu ve sağlıklı ayakkabılara şans vererek, bebeğinizin ayak gelişimine destek olur, ilk adımlarını güvenle atmasını sağlayabilirsiniz.

BabyWalk İlk Adım Ayakkabıları bu noktada ilk adımlarını atmaya başlayan bebeğiniz için ideal bir tercih olacaktır.

Konforlu, pratik ve ortopedik yapısı ile bebeğinizin ilk adımlarını güvenle atmasını sağlar.

Şık tasarımı ve sevimli renkleri ile bebeğinizin kıyafetleriyle uyum içinde kullanabilirsiniz.

Senem Tokuşİçerik Editörü

“Bebek Ayakkabı Numarası Nasıl Hesaplanır?” konulu yazımızı incelemek için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

Bebek Ayakkabı Numarası Nasıl Hesaplanır?: https://www.bebek.com/bebek-ayakkabi-numarasi-nasil-hesaplanir/

Aklınıza takılanları yorum olarak iletebilirsiniz.

Sevgiler.

Post navigation

Bir yanıt yazın