Hamilelikte Gaz Sancısı

Hamilelikte Mide Şişkinliği ve Gaz İle Mücadele

Hamilelik bir kadının yaşamındaki en özel ve keyifli dönemlerden biri… Bir de şu mide bulantıları ve bağırsak sorunları olmasa daha da güzel olacak. Bazı kadınlar bulantı ve kabızlık sorununu o kadar yoğun yaşıyorlar ki hamilelik onlar için keyif olmaktan çıkıyor. Sizler için hazırladığımız mide ve bağırsak sorunları ile başa çıkma rehberi ile hamilelik döneminin sadece keyfini yaşayacaksınız!

Hamileliğinizle ilgili bütün keyifli duyguların ortasında, aynı zamanda dönem dönem mide bulantıları yaşayabilirsiniz. Bulantı ve kusma hali daha çok sabahları görülmesine rağmen gün içinde ya da geceleri yaşanabiliyor. Bazı kadınlar ara sıra bu sorunu yaşarken, bazıları da hiç yaşamıyor kimi ise her gün birkaç kere yaşıyorlar. Genellikle üçüncü aydan sonra kendiliğinden geçen bu duruma ne sebep olur?
Bu bulantının genellikle hamilelik hormonuna bağlı olduğuna inanılıyor. Ayrıca yaşam tarzınız da bu sorunun şiddetinde etkili olabilir. Yeteri kadar dinlenemeyen ve stres altında olan kadınlar bu tür ataklarla daha sık karşılaşabiliyorlar.

Hamilelikte Mide Şişkinliği Ve Gaz İle Mücadele

Mide Bulantıları Nasıl Geçirilir

●Yataktan yavaşça kalkın. Ani kalkışların baş dönmesine neden olabileceğini unutmayın.

●Yataktan kalkmadan önce birkaç kraker, sade mısır ya da kuru tahıl yerseniz sabah bulantılarıyla daha kolay başa çıkabilirsiniz.

●Mutfağınızı iyi havalandırın ve mutfağa sinen yemek kokularından mümkün olduğunca arındırın. Hamile kadınlar genellikle kokuya duyarlı olurlar.

●Tereyağı, margarin, mayonez, soslu etler, kızartmalar gibi yağlı yiyeceklerden uzak durun.

●Kepekli tost, kraker, haşlanmış patates, pilav, makarna ya da meyve gibi sindirimi kolay gıdalar tüketin.

●Sıklıkla küçük şeyler yiyin. Gün içinde yediğiniz küçük yiyecekler kandaki şeker oranını sabit tutacak ve midenizin boş kalmasını engellemiş olacak.

●Soğuk yiyecekler tüketmeyi deneyin. Soğuk oldukları için çok fazla kokmaz ve yutması da kolay olur.

●Eğer sık kusuyorsanız, vücudunuzun susuz kalmasını önlemek için bol su için. Eğer günde 2 kereden fazla kusuyorsanız doktorunuzla irtibata geçin.

●Egzersiz yapın. Böylece stresiniz ve sabah yorgunluğunuz azalacak.

En Sık Görülen Bağırsak Sorunu Olan Kabızlıkla Savaşmak

Gittikçe büyüyen bebeğiniz ve genişleyen rahminiz bağırsaklarınıza baskı yapmaya başlıyor ve bu da sindirim sisteminizde yavaşlamaya neden oluyor. Ayrıca hormonsal değişiklikler de kaslarınızı rahatlatarak bağırsağınızı genişletiyor. Bu rahatlama sindirimde de yavaşlamaya sebebiyet veriyor. Bunun sonucunda ya kabızlık ya da midenizde gaz sıkışması görülüyor. Bu durumla başa çıkmanın en iyi yolu lifli gıdalar tüketimini arttırmak ve daha fazla sıvı almaktır. Başka neler yapabilirsiniz? İşte bazı öneriler:

    ●Kahvaltıda bol lifli tahıl yemeyi deneyin ve her geçen gün miktarını arttırın.
    ●Birkaç tane kuru erik ya da bir avuç kuru üzüm yiyin.
    ●Günde ortalama 8 bardak sıvı tüketin.
    ●Kabızlığınız geçtikçe midenizdeki gazın da gittiğini göreceksiniz. Bu süreçte fasulye, brokoli, lahan  soğan ve kızarmış gıdalardan uzak durun

 

Post navigation

Bir yanıt yazın