baby mom Emzirme Takip Bilekliği ile Tanışın!

baby mom Emzirme Takip Bilekliği ile Tanışın!

Herkese merhabalar

Bebeğinizi kucağınıza aldığınız ilk anla birlikte bebeğinizin sağlıklı büyüme ve gelişimi için çok önemli bir sürece adım atmış bulunuyorsunuz. Bu sürecin en önemli yapıtaşlarından biri de şüphesiz emzirme…

Emzirme, bebeğinizin beslenmesinin yanı sıra hayata sağlıkla başlamasını sağlayan, fiziksel ve duygusal olarak en yakın olduğunuz anlardan biri. Özellikle de yenidoğan sürecinde bebeğinizin beslenme ihtiyacını karşılamak amacıyla bebeğinizle sık sık emzirme saatlerinde buluşuyorsunuz.

Durum böyle iken gittikçe sıklaşan emzirme saatlerini organize etmek emziren anneler için gitgide zorlaşabiliyor. Bu makalemizde sizlere emzirme düzeninizi kolaylıkla organize edebileceğiniz bir yöntemden bahsedeceğiz!

Emzirme Düzeni Nasıl Oluşturulmalıdır?

Özellikle yenidoğan döneminde bebeklerin mide kapasitesi oldukça küçüktür. İlk gün bir kiraz tanesi kadar iken (5-7 cc), üçüncü gün bir ceviz büyüklüğüne (22-27 cc) ulaşır. İlk ayın sonunda ise bir yumurta büyüklüğüne (80-150 cc) gelir.

Tahmin edersiniz ki bu küçük mide gün içerisinde çok çabuk dolup çok çabuk boşalacaktır. Bu da bebeğin gün içerisinde çok sık acıkması ve sık sık beslenmesi gerektiği anlamına geliyor.

Emzirme Süresi Ne Kadar Olmalıdır?

Her bebek farklı olduğu gibi her bebeğin beslenme rutinleri de farklı olacaktır. Bu sebeple emzirmenin genel bir süresi yoktur. Emzirmenin kaç dakika olacağı her bebeğin kendi isteğine ve beslenme rutinine göre şekillenir.

Bebeğiniz doyduktan sonra kendiliğinden memeyi bırakacaktır. Bu sebeple emzirme süresini bebeğinizin tepkilerine göre ayarlayabilirsiniz.

Emzirme Saatleri Nasıl Organize Edilmelidir?

Bebeklerin küçük mide kapasiteleri sebebi ile emzirme arasındaki süre 3-4 saati geçmemelidir. 

Tabi ki emzirme saatlerinizi sadece bu 3-4 saatlik süreyle sınırlandırmamalısınız. Her ağladığında, her istediğinde ya da her arandığında bebeğinizi emzirerek hem beslenme ihtiyacını hem de duygusal ihtiyacını karşılamanızı sağlayacaktır.

Emzirme Düzeni Oluşturulurken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Emzirme düzeninizi oluştururken emzirme saatleri dışında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar mevcut. Gelin, inceleyelim

Emzirmeye Hangi Göğüsten Başlanmalıdır?

Emzirme esnasında tek bir memeye ağırlık vermek ya da hep aynı memeden başlamak ilerleyen zamanda her iki meme için dengesiz bir süt üretiminin gerçekleşmesine yol açacaktır.

Her iki memede de eşit oranda süt üretimi sağlamak için iki meme arasından bir değişim oluşturmak gerekir.

Emzirmeye bir önceki emzirmeye başladığınız göğsünüz yerine diğer göğsünüz ile başlamalısınız. Diyelim ki bir önceki emzirme sağ göğüsle başlamışsanız sonraki emzirmede sol göğsünüz ile başlamanız gerekir.

Bu yöntem sayesinde her iki göğsünüz de eşit oranda uyarılacaktır ve dengeli bir süt üretimi sağlanmış olur.

Gün içerisindeki emzirmelerinizde bu dengeyi kurmak için hangi emzirmede hangi göğüsle başladığınızın bilgisini tutmak çok önemli bir yere sahiptir.

Emzirme Esnasında Diğer Göğse Ne Zaman Geçilmelidir?

Göğüsten ilk olarak gelmeye başlayan süte “ön süt”, göğsün tamamen boşaltılmasına yakın gelen süte “son süt” adı verilmektedir.

Ön sütün laktoz ve su içeriği yüksek iken son sütün yağ içeriği daha yüksektir. Bebeğinizin sağlıklı büyüme ve gelişiminde önemli rol oynayan, yağdan zengin son süt bebeğinizin tokluk hissinin oluşmasını sağlar.

Bebeğinizin bu iki sütü de alabilmesi için emzirmede bir göğsü tamamen boşaltmanız gerekir. Özellikle ilk aylarda bebeğinizin mide kapasitesi düşük olduğu için bir göğsü tamamen boşaltmakta zorlanabilir.

Eğer bebeğiniz bir göğsü tamamen boşaltamıyorsa kalan sütü sağıp mutlaka anne sütü kaşığı ile bebeğinize vermelisiniz.

baby mom Emzirme Takip Bilekliği ile Emzirme Düzeninizi Oluşturun!

ebebek olarak hep yanınızda olduğumuz gibi emzirme düzeninizi kolaylıkla oluşturabilmeniz için sizleri düşündük ve baby mom Emzirme Takip Bilekliği’ni sizlerle buluşturduk.

baby mom Emzirme Takip Bilekliği;

  • Size emzirme zamanını ve hangi memeyi emzireceğini hatırlatır.
  • Yüksek kaliteli silikon ile üretilmiştir.
  • Fitalat içermez.
  • Her iki bilekte de kullanılabilir.

Bilekliğin üzerinde hangi göğüsten emzirmeniz gerektiğini anlayabileceğiniz klipsli bir gösterge ve emzirme zamanını belirten klipsli saat ve dakika göstergesi yer almaktadır.

Emzirme Takip Bilekliği

Siz de “Acaba bir önceki emzirmede hangi göğüsten başlamıştım?”, “Bir sonraki emzirme saati ne zaman?” gibi sorularda kaybolmadan baby mom Emzirme Takip Bilekliği ile emzirme düzeninizi kolaylıkla oluşturabilir ve takip edebilirsiniz.

baby mom Emzirme Takip Bilekliği’ne ulaşmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

baby mom Emzirme Takip Bilekliği – https://www.e-bebek.com/baby-mom-emzirme-takip-bilekligi-p-bym-lea01/

“Emzirme” hakkındaki diğer makalelerimize ulaşmak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Bebek Emzirme – https://www.bebek.com/bebek-emzirme/

Sevgiler.

Diyetisyen Seray Tekin

Herkese merhabalar, ben ebebek'in Beslenme ve Diyet Uzmanı, Emzirme Danışmanı Seray Tekin. 2021 yılında Medipol Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun oldum ve Koşuyolu Medipol Hastanesi'nde stajlarımı tamamladım. Sertifikalar: Emzirme Danışmanlığı Eğitimi, İstanbul Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Kadın Sağlığında Beslenme

Post navigation

Bir yanıt yazın

Bebeklerde Egzama (Atopik Dermatit) Hakkında Tüm Detaylar!

Sezaryen Kaçıncı Haftada Yapılır?

Bebekler Ne Zaman Gülmeye Başlar?