Hamilelikte epilasyon

İstenmeyen tüylerden kurtulmak, günümüzde farklı yöntemlerle birlikte artık çok kolay. Bunun için kalıcı ve geçici çözümler de mevcut. Gelişen yöntemlerle birlikte artık herkes kalıcı çözümleri tercih ediyor. Bular arasında en çok tercih edileni de lazer epilasyon yöntemidir.

Birçok hamile kadın, artan gebelik hormonuyla birlikte çoğalan tüylerden rahatsızlık duyar. Gebeliğin hormonları, vücuttaki tüyleri arttırıcı bir etkiye sahiptir. Fakat hamilelik sonrasında bu hormonların kandaki seviyeleri düştüğü için, epilasyon yöntemine doğum sonrasında başlanılabilir.

İstenmeyen tüyler, her kadın gibi anne adaylarını da oldukça rahatsız eder. Fakat bu sorunu gebelik sürecinde ortadan kaldırmamanız ve ileri bir tarihe ertelemeniz daha sağlıklı olacaktır. Gebelikten sonra, hormonların çekilmesiyle vücutta oluşan tüylerin çoğu kendiliğinden döküleceği için, gebelikten sonra yaptıracağınız epilasyon yöntemi de daha başarılı geçecektir. Lazer ve elektrolizin, her ne kadar anne karnındaki bebek üzerinde olumsuz etkileri beklenmese de, bu tarz işlemlerin doğum sonrasına bırakılması daha doğrudur.

Lazer epilasyonda kullanılan lazer, röntgen çekimlerinde kullanılan x ışınlarından farklı bir ışık türüdür. Bu yüzden doku içerisinde ilerlemez. Işın sadece işlemin uygulandığı bölgeye etki eder ve etki alanı da sadece birkaç milimetreyle sınırlıdır. Bu yüzden anne karnındaki bebeğe ulaşması ve zarar vermesi pek mümkün görülmese de bu cihazlar üretici firmalar tarafından gebelik döneminde tavsiye edilmemektedir.

Elektroliz, epilasyon sırasında cildin içerisine yerleştirilen küçük ve ince iğneler aracılığıyla elektrik akımı vererek kıl köklerini kurutur. Bu yöntem çok uzun zamandır kullanılan bir yöntemdir ve gebelik üzerinde bir etkisi olduğu rapor edilmemiştir. Fakat gebelik dönemimde meme bası çevresindeki kıllar için, özellikle de gebeliğin son süreçlerinde, elektroliz yapılması doktorlar tarafından önerilmiyor. Özellikle emzirmeyi isteyen anne adayları bu konuda dikkatli olmalıdır.

Hangi durumlar risklidir?

Son 3 aya girildiğinde de karın üzerindeki tüyler için de tavsiye edilmez. Zannettiğiniz gibi bunun nedeni bebeğin zarar görme riski değildir. Bu süreçteki karın cildinin hassasiyetidir. Karın üzerinde gerçekleştirilen işlem, bebeğin hareketlenmesine neden olarak işlem sırasında anne adayının daha fazla acı çekmesine yol açacaktır.

Enfeksiyon riskini düşünmemek adına elektrolizin, hijyen standartlarında uygun yapılması gerekmektedir.

 

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Hamilelikte bakım ile ilgili içerikler için tıklayın! https://www.bebek.com/hamilelikte-bakim/ 🤰[/box]

Post navigation

Bir yanıt yazın