shutt

Bebeğiniz İçin 3 Kitap Önerisi

KIRMIZI AYAKKABI

Yazan: Çiğdem Gündeş

Resimleyen: Mavisu Demirağ

Yayınevi: Uçanbalık Yayınları

Yaş: 4+

Resimlerin içine saklanmış kırmızı bir ayakkabı ve peşinde minik bir kahraman…

Kırmızı ayakkabısını çok severdi, küçük kız. Her yere onunla gider, onun yatar, onunla kalkardı. Ama bir sabah ne oldu dersiniz? Uyandığında ayakkabısının tekini bulamadı, küçük kız. Yatağın altına, dolaplara baktı, ama yoktu. Sokağa çıkıp aramaya karar verdi. Çiçekleriyle konuşan komşuya, bakkala, manava, neşeli kırlangıca, daldan dala atlayan maymuna hatta dolunaya bile sordu. Ama kimse görmemişti kırmızı ayakkabısını. Artık yorgun düşüp, ümidi de kalmayınca eve dönmeye karar verdi, küçük kız. Eve dönerken baykuşa rastladı ve son çare ona da sordu. Baykuş: ‘’Tek başına nereye gider ki bir ayakkabı, en son nerede gördün onu?’’ dedi. Küçük kız düşündü. Sahi, en son nerede görmüş olabilirdi ayakkabısını? Tüm gün kızla birlikte dolaşmış olamazdı değil mi? Yoksa olabilir miydi?

Çiğdem Gündeş’in yazıp, Mavisu Demirağ’ın çizimleriyle oyun tadında bir arayış öyküsü, Kırmızı Ayakkabı.

Bebeğiniz İçin 3 Kitap ÖnerisiHADİ UÇ

Yazan: Paula Carballeira

Resimleyen: Laura von Husen

Yayınevi: Elma Yayınevi

Yaş: +4

Her şey kuzucuğun kanaryası Biblo’nun kafesini açmak istemesiyle başladı. Ama işler pek de istediği gibi gitmedi, çünkü annesi kafesin kapısını açamayacağını, kanaryasının uçmaya alışık olmadığını söyledi. Kuzucuk: ‘’O zaman neden kanatları var anne?’’ diye sordu. Annesi: ‘’Odanı topladın mı sen?’’ dedi ve tahmin ettiği üzere, Kuzucuk’u sorusuyla baş başa bıraktı. Uçmayı bilmiyorsa, yaşam alanı bir kafes ise neden kanatları vardı kuşların? Kuzucuk düşündü, düşündü ve karar verdi! Biblo’yu özgürlüğüyle tanıştıracaktı. Adım adım… Nasıl mı? Öncelikle artık ona kanaryam demeyecekti. Kimseye ait olmak zorunda olmadığını, çok güzel öttüğünü ve diğer kuşların da bunu duymak isteyebileceğini söyleyecekti… Sonra onu ait olduğu yere, yani ormana götürecekti. Sabırla bekleyecek, bekleyecek, bekleyecekti. Ta ki kanarya uçmak için kanatlarını açana dek!

Kanatlarımızı keşfedenlere, özene ve özgürlüğe…

Bebeğiniz İçin 3 Kitap Önerisi

YILDIZ TAMİRCİSİ LORİN

Yazan ve resimleyen: Elif Yemenici

Yayınevi: Redhouse Kidz Yayınları

Yaş: 3+

Elif Yemenici’yi ilk olarak güzel ve naif öyküsü ‘’Eyvah Kalbim Kırıldı!’’ ile tanımıştık. Hatta bu kitabı sayesinde Kalben adında çok sevimli bir minik kahraman da hayatımıza dâhil olmuştu.

Şimdi ise Elif Yemenici bizleri yeni dostlarıyla tanıştırıyor: Cemşit ile Lorin.

İnsanlık tarihinin en eski yerleşim yeri sayılan Hasankeyf bu kez bir çocuk kitabına ilham kaynağı oluyor. Elif Yemenici’nin Hasankeyf’e yapmış olduğu bir gezi sırasında küçük bir kızla tanışmasından yola çıkarak kaleme aldığı bu hikâyede, göç etmeden yıllardır Hasankeyf’te bir minarenin üzerinde oturan leylek ve onun arkadaşı Lorin’in macerasına ortak oluyoruz.

Havalar soğumadan uzaklara uçan leyleklerin aksine Cemşit, uzun bir minarenin tepesinde oturuyor yıllardır. Tabii kasabalı tüm leyleklerin göç ederken, Cemşit’in gitmiyor oluşunu biraz tuhaf karşılasa da bir şey de demiyorlar. Cemşit, günlerden bir gün uzun minaresinden etrafı izlerken aniden gelen bir sesle irkiliyor. Etrafına bakınıyor, kucağında kuzusu küçük bir kızın zıp zıp zıpladığını görüyor ve Cemşit: ‘’Neye yetişmeye çalışırsın küçük kız?’’ diye soruyor. İsmi Lorin olan bu kız, gökte yorgun düşüp yolunu kaybetmiş yıldızları toplamak, onları iyileştirmek, kırılıp dökülenleri birleştirmek ve en sonunda ait oldukları yere, gökyüzüne geri gitmeleri için onlara yardım etmeye çalıştığını söylüyor. Ama galiba yıldızlara yetişmek için de birinden yardım alması gerekiyor. Acaba, Cemşit bu konuda Lorin’e yardım edebilir mi?

Hasankeyf’ten günümüze süzülen sıcacık bir hikâye sizleri bekliyor.

Bebeğiniz İçin 3 Kitap Önerisi

 

Instagram: @1cocuk1kitap

Dilerseniz Utku Haser’den Kitap Önerileri Konulu videomuzu izleyebilirsiniz:

 

Esra Açıkyer

İstanbul’da doğmuştur. Lisans öğrenimini Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamlamış, Pedagojik Formasyon Eğitimi’ni de alarak üniversiteden mezun olmuştur. Daha sonra ikinci üniversitesi olan Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü’nü bitirerek özel bir kurumda 3 yıl Anaokulu Öğretmenliği yapmıştır. Anaokulu Öğretmenliği yaptığı dönemde, çocuk kitaplarına ilgi duymaya başlamış ve @1cocuk1kitap isimli sosyal medya hesabını açarak kitap önerilerinde bulunmaya başlamıştır. Şu anda bir yayınevinde sosyal medya uzmanlığı ve içerik editörlüğü yapmaktadır.

Post navigation

Bir cevap yazın

2 Yaş Sendromu ve Korkular

Bebekler Ne Zaman Nasıl Yüzmeli?

19 Aylık Bebek Gelişimi